Business Hi-Tech

Ce abonamente cu minute sau SMS-uri nelimitate au în ofertă cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii pentru clienţii persoane fizice

Ce abonamente cu minute sau SMS-uri nelimitate au în...

Autor: Adrian Seceleanu

05.05.2013, 18:16 2053

O analiză a ofertelor celor mai mari şase operatori telecom din România (Orange, Vodafone, Romtelecom, RCS&RDS, Cosmote şi UPC) arată că în prezent pe piaţă există 14 abonamente care oferă apeluri şi / sau SMS-uri nelimitate pentru apelurile de voce şi / sau SMS-uri, arată paginile de web ale companiilor.

Pe piaţa de telefonie fixă, unde ofertele cu apeluri nelimitate au început să devină ceva obişnuit în ultimii ani, toate planurile tarifare de top ale celor mai mari trei jucători includ această „facilitate“.

Singurul jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă care are un abonament cu apeluri nelimitate cu un tarif de doar câţiva euro este RCS&RDS, însă oferta agresivă poate fi explicată atât prin faptul că resursele „nelimitate“ sunt disponibile doar pentru apeluri către reţeaua fixă sau mobilă a companiei, iar acoperirea reţelei de telefonie mobilă a RCS&RDS este inferioară celei a rivalilor de la Cosmote, Orange şi Vodafone. În plus, şi reţeaua de retail a RCS& RDS este inferioară rivalilor - operatorul neavând în ofertă nici sute de telefoane la preţ subvenţionat, nici parteneri care să-i vândă abonamentele, aşa cum au ceilalţi jucători.

Pe piaţa de telefonie mobilă lupta în oferte nelimitate se duce momentan în principal între Cosmote şi Vodafone, ţinta fiind reprezentată de clienţii cu venituri peste medie, gata să şi cheltuie mai mult pentru a nu mai avea bătăi de cap în legătură cu factura, indiferent cât ar vorbi la mobil. Baza de clienţi vizaţi nu este una de ordinul milioanelor, ci a sutelor de mii de clienţi, în condiţiile în care în medie un abonat la telefonie mobilă cheltuie 13 euro, iar cel mai ieftin abonament de acest tip are un tarif de peste două ori mai mare, de 29 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO