Business Hi-Tech

CEC a investit peste 11 mil. euro in extinderea sistemului IT

05.04.2007, 19:37 16

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a investit 11 mil. de euro intr-un sistem informatic online in peste 1.000 de unitati teritoriale, din cele 1.392 de agentii pe care le detine.
Reprezentantii institutiei au precizat ca proiectul de modernizare si dezvoltare al infrastructurii de date al CEC, finantat in totalitate din fonduri proprii, a fost demarat in cursul anului trecut.
Proiectul a presupus mai multe etape, in prezent banca ruland un program de conectare online a tuturor agentiilor sale. In urmatoarele luni oficialii CEC se asteapta sa conecteze alte 150 de unitati in reteaua informatica.
In cadrul proiectului, de partea de servicii de comunicatii de date s-a ocupat Orange Business Service, in timp ce SAP Romania a furnizat solutiile de tip ERP (Enterprise Resource Planning) si BW (Business Warehouse), iar IBM Romania a furnizat hardware si servicii.
CEC a achizitionat echipamente HP, Dell, Fujitsu-Siemens, Epson si Lexmark, direct sau de la partenerii autorizati.
CEC, detinuta in totalitate de statul roman, avea la sfarsitul anului 2006 active de 7,04 miliarde de lei (2,08 miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO