Business Hi-Tech

Cererea ridicata de soft pentru arhitectura si constructii determina Autodesk sa isi deschida un birou la Bucuresti

Cererea ridicata de soft pentru arhitectura si constructii determina Autodesk sa isi deschida un birou la Bucuresti

Paul Lipovanciuc, director de vanzari al Autodesk pentru Europa de Sud-Est, va fi reprezentantul companiei in Romania

04.09.2008, 20:08 45

Compania americana Autodesk, producator de solutii software pentru proiectare asistata pe computer (CAD), a deschis un birou in Capitala care va coordona operatiunile companiei din Bulgaria, Serbia, Moldova, Bosnia Hertegovina si Muntenegru.
Potrivit lui David Palas, directorul de vanzari al Autodesk pentru Cehia, Slovacia si Europa de Est, reprezentanta locala a companiei va urmari dezvoltarea canalelor de distributie din aceste tari, precum si acordarea de asistenta tehnica si consultanta de marketing retelei de distribuitori. "Nu intentionam sa recrutam mai multi reselleri, ci sa oferim suport si training pentru partenerii existenti", a spus Palas. Reprezentantul Autodesk in Romania este Paul Lipovanciuc, care ocupa functia de director de vanzari pe solutii de arhitectura, inginerie si constructii pentru Europa de Sud-Est.
Oficialii Autodesk au precizat ca vor mai recruta persoane saptamanile urmatoare, dar nu au oferit detalii despre numarul salariatilor care ar putea lucra in companie pana la sfarsitul anului.
Palas a spus insa ca Autodesk va avea cel putin cate un director de vanzari pentru fiecare verticala de business (arhitectura, productie, geospatial).
In afara de biroul din Romania, Autodesk mai are reprezentante in regiune in Cehia si Ungaria. Lipovanciuc a precizat ca decizia Autodesk de a deschide un birou in Bucuresti subliniaza maturitatea pietei locale. "Romania este cea mai mare piata din regiune, este o piata matura, pe care toti competitorii nostri sunt deja prezenti", a spus el. Pe plan global, Autodesk concureaza cu Nemetschek si, pana de curand, Graphisoft (ArhiCAD), care a fost cumparata de Nemetschek.
Produsele Autodesk sunt distribuite in Romania de catre subsidiara locala a companiei germane Man and Machine, care a cumparat operatiunile distribuitorului unic A&C International. Printre reselleri se numara Gecad Net, IntelCAD, MaxCAD (al carui actionar principal este Cristian Dumitrescu, presedintele si directorul executiv al A&C International), S&T Romania si Ness Romania.
Autodesk se asteapta ca piata din Romania sa genereze cele mai multe venituri ale companiei in regiunea Europei de Sud-Est in urmatorii doi ani. Palas a precizat ca Romania este momentan a doua piata dupa Cehia, aducand 15% din veniturile Autodesk in regiune, estimate la 12-13 mil. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO