Business Hi-Tech

Cisco: pe pietele emergente se platesc salarii prea mari

Cisco: pe pietele emergente se platesc salarii prea mari

Paul Mountford: Avand in vedere lipsa acuta de resurse umane, oamenii sunt platiti prea mult pentru o sarcina obisnuita

25.06.2008, 19:13 131

Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume, anticipeaza un deficit de personal de circa 2 milioane de oameni pe partea de comunicatii si retelistica pana in 2012.
"In prezent exista aproximativ un milion de specialisti care lucreaza in domeniu, iar potrivit studiilor companiei de analiza Forrester Consulting, industria va avea nevoie de 3 milioane de ingineri specializati in urmatorii cinci ani", a declarat Fred Weiller, directorul platformei Learning@Cisco.com, in cadrul unui eveniment organizat de catre compania americana in Londra.
"Vom fi nevoiti sa ne dublam numarul de tehnicieni pana atunci, numai pentru a putea sustine dezvoltarea infrastructurii actuale", a adaugat Wieller.
Bogdan Constantinescu, directorul general al Cisco Romania, a estimat in urma cu un an ca pe piata locala deficitul de oameni din industria de comunicatii si retelistica se ridica la circa 9.000 de oameni.
O alta problema observata de catre reprezentantii Cisco pe pietele emergente precum Romania o constituie cresterea rapida a nivelului salariilor.
"Avand in vedere lipsa acuta de resurse umane, oamenii sunt platiti prea mult pentru o sarcina obisnuita", a precizat Paul Mountford, presedintele companiei, responsabil de pietele emergente.
Pentru a contracara aceasta evolutie, Cisco a anuntat ca isi va extinde eforturile globale de instruire a tehnicienilor IT, lansand Cisco Learning Network, o platforma Web 2.0 dedicata colaborarii online, care permite utilizatorilor sa partajeze documente.
Sistemul pune la dispozitia tehnicienilor instrumente de networking social, precum blog-uri, forumuri, precum si posibilitatea de a se consulta cu experti din domeniu. Compania a anuntat, de asemenea, ca va introduce trei noi certificari pentru testul sau CCNA, considerat un punct de plecare pentru inginerii care vor sa se specializeze in administrare de retele.
Daca pana acum accentul se punea pe routere si switch-uri, studentii vor avea posibilitatea de a se specializa pe securitate, VoIP (voice-over-IP) si tehnologii wireless.
In prezent, la nivel global exista aproximativ 500.000 de persoane care studiaza retelistica in cadrul programelor Cisco Academy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO