Business Hi-Tech

Compania AB Systems din Cluj: Am introdus în ofertă o oglindă smart pentru cabinele de probă din magazine. Un sistem integrat complet pentru retail costă circa 15.000 euro

Compania AB Systems din Cluj: Am introdus în ofertă o...

Autor: Ioana Nita

27.11.2023, 00:04 148

Compania AB Systems din Cluj, specializată în producerea de etichete inteligente de tip RFID (Radio Frequency Identification) şi barcode, a introdus recent în oferta sa o oglindă smart pentru industria de retail, care foloseşte tehnologia RFID pentru a asista clienţii magazinelor în procesul de cumpărare. Mai exact, aceştia pot vedea spre exemplu în cabina de probă cum le vin anumite articole de îmbrăcă­minte şi cum se potrivesc cu alte articole vestimentare şi accesorii fashion. Totodată, prin intermediul Smart RFID Mirror clienţii au la dispoziţie şi informaţii complete despre produs - detalii despre materiale, mărime, preţ şi altele, care îi ajută să ia o decizie, şi pot solicita direct din cabina de probă şi alte culori sau mărimi pentru produsul pe care îl probează, angajaţii magazinului primind o alertă cu solicitarea. De asemenea, atunci când clienţii aduc un produs în faţa Smart RFID Mirror, primesc în timp real recomandări pentru alte articole complemen­tare şi posibile combinaţii de produse.

Nu în ultimul rând, oglinda Smart RFID furnizată de AB Systems dispune şi de conectivitate cu reţelele de socializare, utilizatorii având posibilitatea de a partaja imagini cu produsele testate sau chiar fotografii cu ei înşişi cu hainele suprapuse pe imaginea lor, pe reţelele de socializare. Iar dacă doresc, clienţii îşi pot introduce adresa de e-mail pentru a primi imagini şi informaţii despre articolele vestimentare pe care le-au selectat sau le-au probat.

Smart RFID Mirror reprezintă interfaţa clientului cu soluţia completă de retail, care îmbină software de gestiune şi utilizare, integrări cu sistemele de retail, bază de date şi etichetare RFID. Investiţia totală într-un sistem inteligent complet se ridică la circa 15.000 de euro şi conţine soluţia de inventariere, vânzare la casa de marcat, recepţia de marfă, transferul de marfă către alte magazine şi securitate (antifurt), plus sistemul de oglindă interactivă. Conform reprezentanţilor AB Systems, investiţia se amortizează în până la 12  luni, pentru un magazin cu o suprafaţă de 100 mp.

Pentru retaileri, Smart RFID Mirror poate ajuta la creşterea vânzărilor cu până la 30% în medie, în condiţiile în care clienţii au la dispoziţie toate informaţiile necesare despre produs, plus recomandări pentru produse complementare, ceea ce poate creşte suma cheltuită per tranzacţie, potrivit reprezentanţilor AB Systems.

Compania AB Systems a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de peste 2,7 milioane de euro, ţinta pentru finalul lui 2023 fiind de a ajunge la un business de 5,6 milioane de euro, în creştere cu 7,5 % comparativ cu 2022, în condiţiile în care cererea pentru astfel de soluţii de etichetare este tot mai mare, mai ales din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO