Business Hi-Tech

Consolidare in cyber-spatiul romanesc din Silicon Valley

28.08.2001, 00:00 16



Ziare.com si RomaniaUSA.com, doua firme romanesti cu activitate pe Internet, cu sediul in Silicon Valley, au anuntat ieri ca fuzioneaza in scopul largirii de oferte de servicii pentru vizitatorii din lumea intreaga. Noua companie va pastra numele de Ziare.com si va avea sediul tot in celebra vale.

Ziare.com este un portal de stiri si media, aflat pe locul doi in ierarhia nationala la aceasta categorie, conform Trafic.ro. In ultimele sapte zile, Ziare.com a avut 47.293 de vizitatori unici care au accesat aproape 200.000 de mii de pagini.

Ofera link-uri catre cam toate publicatiile, posturile de radio si televiziune din Romania si de asemenea dispune, la acest moment al fuziunii, si de un germene de comert online prin oferta de dictionare electronice.

Ziare.com a aparut cu sapte ani in urma, ca rezultat al unui proiect Internet din cadrul sistemului universitar american. La vremea respectiva, Ziare.com a fost una dintre primele pagini de Internet in limba romana.

La randul sau, RomaniaUSA.com s-a lansat in spatiul virtual in iunie anul trecut. Pe langa cartierul general din Santa Clara-California, site-ul are si doua birouri in Romania.

In peisajul Internetului, RomaniaUSA.com se remarca printr-un serviciu cu totul original, aparut din cauza slabei penetrari a serviciilor electronice in Romania.

Este vorba de Scrisori.com destinat in principal corespondentei transatlantice, dar care este valabil si pe relatia cu alte tari. Este primul serviciu web prin care prin care se pot trimite sau primi scrisori postale "clasice" din SUA( dar nu numai) in Romania si invers.

Sistemul fuctioneaza pe baza de abonament in maniera hibrida, combinand suportul electronic cu cel de hartie: scrisoarea propriu-zisa si datele adresantului sunt trimise prin e-mail la biroul companiei din Ploiesti, unde este printata

si trimisa prin Posta Romana mai departe la destinatar. Daca scrisoarea este trimisa din Romania in SUA, atunci expeditorul o trimite pe adresa biroului din Ploiesti, care o scaneaza si o trimite prin e-mail in contul utilizatorului din Statele Unite . Un abonament pe sase luni la acest serviciu costa sub 9 dolari si permite expedierea unui numar nelimitat de scrisori.

Un alt serviciu operat de RomaniaUSA.com este libraria virtuala Teora.ro. Acest site de comert electronic a fost fondat in 1998, fiind primul proiect romanesc de bookstore.

Cosmin Dumitrescu, presedintele RomaniaUSA.com, a declarat ca decizia de fuziune a fost luata si datorita "reputatiei impecabile" pe care o are Ziare.com in cyber-spatiul romanesc.

Noua companie va mai oferi si serviciul telefonic Alo,Romania? precum si motorul de cautare pe Internet Linkuri.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO