Business Hi-Tech

Cosmorom va fi relansat pana la finalul anului: nume nou si accent pe pret

26.09.2005, 19:05 16

Noul actionar majoritar al operatorului de telefonie mobila Cosmorom, compania elena CosmOTE, a anuntat ca relansarea fostei divizii mobile a RomTelecom va avea loc pana la finalul anului, iar accentul va fi pus pe oferirea de servicii la preturi accesibile. "Ne propunem ca noul operator sa faca telefonia mobila accesibila pentru fiecare locuitor al Romaniei", a spus presedintele CosmOTE Group, Evangelos Martigopoulos.

Cosmorom va fi relansat sub un nume nou, o schimbare de imagine fiind absolut necesara pentru a putea concura cu liderii pietei. Grecii de la CosmOTE sunt convinsi ca noul operator va deveni in scurt timp un concurent serios pentru Vodafone si Orange, iar pentru asta vor cheltui circa 450 mil. euro in urmatorii trei ani. Banii vor merge catre imbunatatirea acoperirii la nivel national, implementarea de noi tehnologii si cumpararea unei licente de generatia a treia (3G).

Operatorul de telefonie mobila va incepe o campanie de recrutare agresiva de specialisti romani, a promis noul director general al Cosmorom, Nikolaos Tsolas. El a afirmat ca exista destul loc pe piata locala pentru ca operatorul sa poata creste, data fiind penetrarea inca redusa a telefoniei mobile. Tsolas a recunoscut ca acoperirea este principala problema a companiei, dar a spus ca se investeste masiv pentru rezolvarea ei. "Pana la finele anului 2006, vom avea o acoperire similara cu cea a concurentilor", a spus el. CosmOTE spera ca poate repeta in Romania experienta din Grecia, unde a intrat pe piata relativ tarziu, la cinci ani dupa concurentii sai, reusind in timp sa devina lider de piata. Infiintata in 1999, compania Cosmorom si-a inceput activitatea in anul 2000. In prezent, compania are circa 85.000 de clienti, majoritatea utilizatori de cartele prepaid.

Pentru a-si creste afacerile, noul Cosmorom va exploata interactiunile cu RomTelecom la nivel local, pentru eliminarea unor costuri - de exemplu echipamentele necesare pot fi gazduite in locatii RomTelecom pentru scaderea cheltuielilor. CosmOTE va dezvolta de asemenea pentru noul operator o retea extinsa de distribuitori si va lansa de asemenea noi magazine proprii.

La sfarsitul lunii mai 2005, RomTelecom a incheiat un acord privind transferul unui pachet de 70% din actiunile Cosmorom catre compania CosmOTE, pentru 120 mil. euro. In urma tranzactiei, au fost eliminate si datoriile acumulate de operator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO