Business Hi-Tech

Cosmote isi imprumuta subsidiara locala cu 140 mil. euro

09.02.2007, 18:50 9

Compania de telecomunicatii Cosmote a anuntat ieri ca ii va acorda subsidiarei din Romania un credit in valoare de 140 mil. euro, pe o perioada de cinci ani, si ca va extinde cu patru ani perioada de rambursare a unui imprumut de 160 milioane euro contractat de Cosmote Romania.
Imprumutul de 140 mil. euro va fi acordat in urmatoarele zile, se arata intr-un comunicat al Cosmote transmis bursei din Atena. Perioada de rambursare a creditului de 160 mil. euro, care expira miercuri, a fost prelungita pana in februarie 2011. Imprumuturile fac parte din investitiile planificate pentru Romania, programate la 400 mil. euro pentru perioada 2006-2008, conform Cosmote.
Pe de alta parte, operatorul a lansat ieri serviciul de mesaje multimedia (MMS), care le va permite clientilor sa transmita si sa primeasca fotografii sau imagini animate, insotite de texte si sunete, pe mobil. In primele doua luni de la lansarea serviciului, utilizatorii Cosmote vor putea trimite MMS in retea la un pret identic cu cel al unui mesaj text, respectiv 0,05 euro. Din 8 aprilie, tariful de 0,05 euro poate fi pastrat prin activarea unei extraoptiuni, de 1,5 euro/luna, cu TVA inclusa. Deocamdata, mesajele MMS pot fi trimise doar in reteaua Cosmote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO