Business Hi-Tech

Creşterea puternică a industriei de soft şi servicii de IT până la 3,1 mld. euro, provocată de un avans cu 31% (500 mil. euro) al exporturilor

Eugen Schwab Chesaru, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC)

Eugen Schwab Chesaru, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC)

Autor: Adrian Seceleanu

19.05.2016, 11:46 1179

Exporturile au reprezentat anul trecut motorul creşterii puternice, cu 21%, a industriei locale de software şi de servicii de IT până la 3,1 mld. euro, în condiţiile în care cererea internă a stagnat, conform datelor dintr-un studiu realizat de ANIS şi compania de consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC).

Conform studiului veniturile de pe piaţa locală de soft şi servicii de IT au fost de 991 mil. euro în 2015, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, în timp ce veniturile generate de exporturi au avansat în 2015 cu 31% sau 500 mil. euro, la 2,095 mld. euro.

“Dacă ne uităm la piaţa locala faţă de export vedem din păcate o plafonare a pieţei locale”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Eugen Schwab Chesaru, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO