Business Hi-Tech

Cu un "nas" inaintea competitiei

07.04.2004, 00:00 29



La fiecare cursa exista cate un castigator si cel clasat pe locul doi. Atletul de pe primul loc are parte de toata faima si laudele, chiar daca a castigat doar la un "nas" diferenta, iar cel din urma sa aproape nici nu e mentionat. Nu de putine ori invingatorul castiga de doua ori mai mult decat cel clasat pe locul doi dar mai mereu castigatorul nu munceste de doua ori mai mult decat competitorul sau.



Cam asa se intampla si in afaceri. Nu intotdeauna cel care castiga un "deal" a muncit de doua ori mai mult decat competitorul sau. Succesul in afaceri si chiar in viata personala nu inseamna neaparat de doua ori mai multa munca.



In cadrul sesiunilor de training se pune accent pe managementul timpului si pe cat de important este sa iti planifici dinainte orele pe care le vei petrece in urmatoarea zi la birou, astfel incat fiecare minutel sa fie folosit cat mai eficient.



De multe ori insa, cred ca ar trebui sa acordam o atentie deosebita si lucrurilor administrative care de cele mai multe ori ne ocupa foarte mult timp, in detrimentul altor actiuni. V-ati gandit vreodata cat timp petrec angajatii dumneavoastra completand chitante de decont, pentru taxi, pentru masa de la restaurant, pentru cazare, etc? Mult mai mult decat este necesar in multe din cazuri! Cum am putea face sa economisim cat mai putin timp cu aceste activitati?



Raspunsul il reprezinta o solutie software pentru managementul timpului. Cu ajutorul ei puteti reduce semnificativ timpul pe care angajatii il dedica lucrurilor administrative.



O astfel de aplicatie nu rezolva doar aceasta problema, ci multe altele. Solutia in cauza va va eficientiza afacerea, fiind de folos directorului financiar, directorului de IT, directorului de reurse umane, clientilor si nu in ultimul rand directorului general.



Implementand un astfel de soft, veti sti cu exactitate cat timp aloca angajatii firmei fiecarei sarcini de lucru, prin completarea timesheet-urilor (foilor de prezenta). Modulul de bugetare va da posibilitatea de a avea control clar si eficient al fiecarui proiect si bugetul aferent. O astfel de solutie va fi apreciata chiar si de clienti care vor sti cu exactitate orele de consultanta pentru care vor fi taxati.



Carui tip de firme ii este de folos o asemenea aplicatie de time management? In general, firmelor care au servicii de consultanta, dar si celor de avocatura, de contabilitate, publicitate, relatii publice, etc.



In concluzie, un soft se acest tip va usura munca angajatilor, reducand timpul pe care acestia il petrec cu sarcinile administrative, lasandu-le mai mult timp pentru sarcinile lor de baza; totodata el va fi apreciat chiar si de clienti pentru ca acestia vor putea vedea clar pentru ce exact sunt facturati si va va ajuta sa fiti cu un "nas" inaintea concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO