Business Hi-Tech

Cum arată cel mai mare smartphone full HD din lume. Galerie FOTO

Pantech Vega No 6

Pantech Vega No 6

Autor: Octavian Calei

03.02.2013, 16:00 2294

O companie sud coreeană, Pantech,  a lansat cel mai mare smartphone la ora actuală capabil să afişeze filme în rezoluţie full HD (1080p), scrie BBC.

Smartphone-ul „Vega No 6” cu sistem de operare Android are un ecran cu diagonala de 5,9 inci (15 cm) şi afişează 373 de pixeli per inch.

Producătorul chinez Huawey a lansat recent un telefon cu ecran de 6,1 inci, însă spre deosebire de modelul sud coreenilor, acesta este capabil să afişeze filme la calitate HD (720p).

Categoria dispozitivelor „phablet” (combinaţie dintre un smartphone şi o tabletă – n.r.) este testată de către producători pentru a vedea cât de mari pot deveni aceste dispozitive pentru a prezenta interes pentru utilizatori.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O firmă de consultanţă în tehnologie, Ovum, sugerează că cererea pentru formatul mai mare de smartphone-uri este mai mare pe pieţele emergente unde consumatorii nu-şi pot permite şi un telefon şi o tabletă. Un dispozitiv care se află la graniţa dintre un smartphone şi o tabletă reprezintă o soluţie mai economică, notează Ovum.

Când Samsung a lansat pentru prima dată telefonul Galaxy Note, cu ecran de 5,3 inci în 2011, analiştii erau de părere că din cauza dimensiunilor prea mari ale dispozitivului, acesta nu se va vinde bine pe piaţă, însă Note s-a dovedit a fi un real succes. Samsung a anunţat anul trecut că va lansa un succesor de dimensiuni şi mai mari.

Cu câteva luni în urmă, alţi producători precum Sony, LG, HTC şi ZTE au prezentat smartphone-uri cu ecrane mai mari de cinci inci în diagonală. La Congresul Mondial al Mobilelor de la Barcelona care începe pe 25 februarie, sunt aşteptate mai multe dispozitive care se încadrează la categoria „phablet”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24