Business Hi-Tech

Daniel Rusen, director de marketing şi operaţiuni, Microsoft România: Fiecare industrie se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologie şi e important să creăm un viitor predictibil pentru antreprenorii, angajaţii şi investitorii, atât cei din ţară, cât şi cei din afară care vin să susţină această industrie

ZF Digital 21

Daniel Rusen, director de marketing şi operaţiuni,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.11.2021, 14:26 8021

Daniel Rusen, director de marketing şi operaţiuni în cadrul Microsoft România, consideră că industria de IT&C are nevoie de un viitor predictibil care să susţină accelerarea digitalizării şi să atragă în continuare investitori şi antreprenori în ţară.

„Nu putem dezvolta economia fără tehnologie. Fiecare industrie se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologie şi e important să creăm un viitor predictibil pentru antreprenorii, angajaţii şi investitorii, atât cei din ţară, cât şi cei din afară care vin să susţină această industrie”, a spus Daniel Rusen în cadrul videoconferinţei ZF Digital 2021.

El a adăugat că faptul că industria de IT din România creşte se bazează pe inovaţia pe care companiile de profil o produc în România, dar nu şi pe exploatarea inovaţiei în ţară.

„Pe de altă parte, companiile de IT nu mai sunt relevante pentru că multe companii active în diferite domenii devin acum companii de IT. Mulţi specialişti IT sunt angajaţi în diverse industrii – automobile, agricultură. Sunt convins că în 5-7 ani o să discutăm despre o industri IT care va fi uniformă şi în lte industrii. Pentru că este o tranziţie şi acum discutăm de industrie de IT şi restul economiei – dar aceste bariere vor dispărea în timp. În România sunt multe companii, peste 20.000 de companii care activează în industria de IT&C şi care sunt atrase în această industrie.”

De asemenea, România are potenţial în această industrie din perspectivă de resursă umană mai mare ca alte ţări pentru că universităţile noastre produc un număr mai mare de absolvenţi.

„Din perspectiva absolvenţilor STEM România ese pe unul din locurile fruntaşe ca procent din totalul absolvenţilor - de peste 40%, iar media UE este de 30%. Asta a condus la un număr mare de developeri în România – peste 200.000.  În România sunt multe companii, peste 20.000 de companii care activează în industria de IT&C şi sunt şi multe multinaţionale care au fost şi sunt atrase de faptul că românii sunt bine pregătiţi şi au competenţe digitale. Noi la Microsoft, avem peste 1.500 de oameni în România, suntem în top 3-4 ţări din UE şi continuăm să ne extindem cu un nou centru unde vom avea ingineri şi programatori care vor dezvolta soft Microsoft în România.”


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO