Business Hi-Tech

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C, afaceri în creştere cu 12% în 2023, peste 41,7 mil. euro. „60% dintre venituri au fost generate de soluţii dedicate reţelelor de date, iar sectoarele cu ponderea cea mai mare în cifra de afaceri au fost telecomunicaţiile, serviciile financiare şi sectorul public”

Dragoş Stroescu, director executiv, Datanet Systems

Dragoş Stroescu, director executiv, Datanet Systems

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.05.2024, 11:24 60

Integratorul de soluţii şi sisteme IT&C Datanet Systems a închis anul 2023 cu afaceri de peste 41,7 milioane euro, înregistrând o creştere de 12% faţă de anul precedent, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Creşterea a fost peste obiectivele stabilite ca ţintă de vânzări, iar la nivel de tehnologii, 60% dintre venituri au fost generate de soluţii dedicate reţelelor de date, iar sectoarele cu ponderea cea mai mare în cifra de afaceri au fost telecomunicaţiile, serviciile financiare şi sectorul public.

„Anul 2023 a marcat o serie de proiecte de referinţă în activitatea Datanet Systems, cel mai mare proiect SD-WAN din România pentru Mega Image, infrastructuri de comunicaţii bazate pe tehnologii Cisco pentru Vodafone şi Orange, precum şi câştigarea unor licitaţii publice importante în proiecte derulate cu MAPN (infrastructură de reţea Cisco Systems) şi STS (echipamente de comunicaţii pentru viitoarea platformă de cloud guvernamental)”, au transmis reprezentanţii Datanet Systems.

Şi aria de securitate cibernetică a înregistrat o creştere semnificativă în 2023, în contextul creşterii ameninţărilor cibernetice, dar şi al apropierii termenului limită pentru adoptarea Directivei NIS 2.

„În 2023, Datanet a derulat, cu susţinerea din partea grupului Soitron, primul proiect de evaluare a poziţiei şi strategiei de securitate, la o companie din România. Relaţia de parteneriat cu Cisco Systems s-a consolidat prin obţinerea în premieră naţională a certificării Cisco Partner Lifecycle Services – Support, dar şi a certificării unui număr impresionant de specialişti. De altfel, pregătirea personalului este o prioritate pentru Datanet Systems, ai cărei echipă de 76 de angajaţi deţine peste 260 de certificări profesionale tehnice, dintre care 183 pentru Cisco Systems.”

În 2023, compania a pus şi bazele unui departament de Business Development care să gestioneze oportunităţile abordării unor noi sectoare de piaţă sau arii tehnologice, pentru susţinerea evoluţiei pe termen lung.

„Anul 2023 a fost un an în care am muncit intens, cu multe solicitări din partea clienţilor care rulează infrastructuri critice şi cerinţe foarte stricte atât tehnice, cât şi de business. Una dintre provocările noastre majore a fost alinierea la tehnologiile de nouă generaţie, care includ elemente de machine learning, inteligenţă artificială, asistenţi virtuali şi voice recognition. Aceste tehnologii sunt îmbrăţişate tot mai mult pe piaţa locală şi ne obligă să acordăm o atenţie ridicată pregătirii profesionale a oamenilor pentru a fi la zi cu tot ceea ce apare în industria IT. Focusul pe inovaţie tehnologică şi pe pregătirea continuă a echipei ne-au permis atingerea tuturor obiectivelor stabilite la începutul anului şi consolidarea poziţiei pe piaţa integratorilor de sisteme," a spus Dragoş Stroescu, director executiv, Datanet Systems.

Priorităţile de business pentru 2024 includ extinderea portofoliului de soluţii şi servicii de securitate cibernetică, prin o mai strânsă colaborare cu Soitron şi preluarea unor bune practici existente la nivelul grupului.

„De asemenea, Datanet Systems vizează consolidarea parteneriatelor cu producători precum Juniper, F5, Palo Alto şi Fortinet, precum şi exploatarea comercială a achiziţiei şi integrării companiei Splunk de către Cisco Systems. O altă prioritate pe termen lung este şi creşterea ponderii vânzărilor de servicii profesionale în cadrul cifrei de afaceri.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24