Business Hi-Tech

De ce va schimba Google pagina de căutare

De ce va schimba Google pagina de căutare

Autor: Ştefan Stan

14.04.2013, 14:12 2108

Google Inc., operatorul celui mai mare motor de căutare din lume, este dispus să schimbe modul în care funcţionează, în încercarea de a finaliza ancheta antitrust a U.E., care investighează dacă îşi Google discriminează rivalii, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată de subiect.  

Gigantul IT a depus un pachet final de angajamente către Comisia Europeană, vizând crearea unei distincţii mai între serviciile oferite de Google şi cele ale competitorilor. Google a fost acuzată că îşi promovează serviciile proprii specializate, copiază recenziile unor rivali legate de turism sau restaurante, şi că are înţelegeri cu dezvoltatorii de software-uri şi site-uri, împiedicând competiţia să intre în industria de publicitate.

“În ultimele săptămâni, Comisia Europeană a finalizat evaluarea preeliminară, şi şi-a exprimat în mod formal îngrijorările. Pe această bază, Google a făcut o propunere oficială de angajamente către comisie.

În acest moment, pregătim lansarea unui test de piaţă, pentru a primi feedback legat de angajamente din partea utilizatorilor, inclusiv a reclamanţilor, a anunţat Antoine Colombani, un purtător de cuvânt al comisarului European pentru competiţie, Joaquin Almunia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO