Business Hi-Tech

Dell Computer isi schimba numele

07.05.2003, 00:00 14

Evocand faptul ca activitatea companiei s-a extins dincolo de lumea PC-urilor, conducerea companiei Dell Computer Corp. a cerut actionarilor sai sa aprobe schimbarea denumirii in Dell Inc, renuntand astfel la termenul de "computer".
Decizia a fost anuntata de purtatorul de cuvant al companiei, care a precizat ca astfel numele de Dell nu va mai fi asociat numai cu computerele. "Acum vindem si servere, sisteme de stocare, alte produse tehnologice (handhelduri, imprimante- n.r.) sau servicii IT", a explicat el. "Daca te uiti la reclame, vezi numai Dell. Asa ca denumirea cea mai logica a companiei trebuie sa fie Dell Inc.", a adaugat el. Intentia de schimbare a numelui companiei a fost anuntata si SEC, comisia care supervizeaza activitatea pe Wall Street. Decizia trebuie sa fie insa aprobata si de actionarii companiei, care vor discuta aceasta problema la urmatoarea reuniune a adunarii geenrale, in luna iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24