Business Hi-Tech

Dell construieste propriul "Centru NASA"

31.10.2003, 00:00 15

Renumit pentru serviciul foarte bun de suport tehnic, cel mai important producator mondial de computere dupa vanzari, Dell, construieste acum un centru de asistenta pentru clientii-companii, care poate rivaliza cu centrul de control al misiunilor spatiale al NASA.
Scopul acestul adevarat centru de comanda, care va avea peretii acoperiti cu ecrane de mari dimensiuni, va dispune comunicatii prin satelit si va fi ticsit de computere si personal specializat, este de fapt castigarea de cota de piata pe segmentul asistenta tehnica "de urgenta" pentru marile corporatii. Unii analisti vad insa in realizarea acestui centru un posibil semnal ca Dell vrea sa intre puternic pe piata serviciilor IT, sau poate vrea sa lanseze o oferta de "utility computing" - inchirierea echipamentului IT in functie de necesitatile unei companii.
Michael Dell, care a recunoscut ca divizia de servicii a companiei sale se ocupa in mare parte doar de suport tehnic, a afirmat recent ca planuieste sa extinda activitatea pe acest segment pentru a atinge incasari anuale de 10 miliarde $, fata de 4 miliarde $ in prezent. Dar nu a precizat exact ce va face. "Dell incearca sa pastreze cat mai mult mister asupra actiunilor sale", a apreciat un analist al Gartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO