Business Hi-Tech

Dina Tsybulskaya, CEO Telekom Romania Mobile: Preţul energiei şi modul în care piaţa energiei se va dezvolta vor avea implicări fundamentale în costul 5G

​ZF Digital Summit 2022

Dina Tsybulskaya, CEO Telekom Romania Mobile: Preţul...

Autor: Miruna Diaconu

10.11.2022, 13:46 252

Dina Tsybulskaya, CEO Telekom Romania Mobile, spune că evoluţia pieţei energiei şi preţul practicat de jucătorii din piaţă vor influenţa semnificativ costul investiţiilor în dezvoltarea reţelei pentru a fi compatibilă cu 5G.

„Este dificilă să facem diferenţa între investiţiile cu 5G şi celelalte investiţii în reţea, pentru că folosim un spectru diferit pentru 5G, care este un consumator de energie foarte mare. Investim foarte mult în orice înseamnă energie alternativă, dar preţul energiei şi modul în care se va dezvolta această piaţă vor avea implicări fundamentale în costul 5G”, spune Dina Tsybulskaya, CEO Telekom Romania Mobile, în cadrul ZF Digital Summit 2022.

Deutsche Telekom nu a depus o ofertă de achiziţie care să-i permită să meargă mai departe în licitaţia 5G organizată de ANCOM.

„Când vorbim despre 5G şi licitaţie, nu este acelaşi lucru. Din fericire, în România, avem principiul neutralităţii reţelei şi 5G poate fi lansat pe spectrul disponibil în care operatorii au jumătate. Pentru clienţii din reţeaua noastră nu există niciun beneficiu imediat, de aceea trebuie să diferenţiem licitaţia şi lansarea 5G”, mai spune ea.

​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO