Business Hi-Tech

"Don't be evil": gigantul internet Google ajunge în atenţia autorităţilor americane - prea mare pentru a nu fi rău

"Don't be evil": gigantul internet Google ajunge în atenţia autorităţilor americane - prea mare pentru a nu fi rău

Autor: Vlad Popescu

24.06.2011, 12:34 1141

Google este în centrul mai multor investigaţii antitrust aleguvernului american, care încearcă să determine dacă gigantulcăutărilor pe internet abuzează de poziţia dominantă pe piaţapublicităţii online pentru a-şi zdrobi concurenţii, informeazăMediafax.

Procurorii din cel puţin trei state americane au început ancheteprivind operaţiunile Google, a declarat o sursă apropiatăsituaţiei.

Persoana a refuzat să dea detalii, dar a arătat că procuroriigenerali din California, Ohio şi New York sunt în primele etape aleanchetelor.

Surse apropiate investigaţiilor au oferit informaţii similare şiziarului Financial Times.

Totodată, Wall Street Journal scrie că Google urmează săprimească "echivalentul civil al unei citaţii" de la Federal TradeCommission (FTC) în cadrul unei investigaţii privind operaţiunilecompaniei din domeniul căutărilor pe internet.

Compania, care domină piaţa americană şi cea globală în privinţacăutărilor pe internet şi publicităţii prin acest canal, a fostacuzată în repetate rânduri de competitori că îşi favorizeazăpropriile servicii în rezultatele căutărilor, în defavoarea celoroferite de rivali. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO