Business Hi-Tech

Donald Trump se întâlneşte miercuri cu şefii giganţilor din IT

Donald Trump

Donald Trump

Autor: Ioana Nita

13.12.2016, 00:00 620
Şefii giganţilor IT americani precum Alphabet, Apple şi Facebook, dar şi liderii unor companii mai mici de tehnologie se vor întâlni miercuri cu preşedintele ales al SUA, în cadrul unui summit organizat în Turnul Trump din New York, potrivit presei internaţionale. Executivii de la Microsoft, Oracle şi Intel se vor număra de asemenea printre invitaţi, completând grupul celor mai mari jucători de pe piaţa IT, conform portalului Recode. „Vreau să îi spun preşedintelui ales că îl susţinem şi că suntem dispuşi să ajutăm cum putem”, a declarat Safra Catz, CEO-ul Oracle – companie care are peste 3.000 de angajaţi în România, pentru agenţia Reuters. “Dacă putem reforma codul fiscal, reduce reglemetările şi negocia parteneriate comerciale mai bune, comunitatea companiilor de tehnologie din SUA va fi mai puternică şi mai competitivă ca niciodată”, a adăugat ea.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va fi cel mai probabil la rândul lui prezent în cadrul evenimentului. Oficialii Facebook, Apple, Alphabet şi Amazon nu au răspuns imediat solicitării de a comenta informaţiile. 

ioana.nita@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO