Business Hi-Tech

EBS Cluj asigura reteaua de comunicare a distribuitorilor BMW din intreaga lume

28.12.2004, 00:00 27



Furnizorul de software si servicii IT EBS Romania va prelua de la 1 februarie 2005 mentenanta platformei Intranet prin care comunica firmele distribuitoare de autoturisme marca BMW din intreaga lume.



EBS a semnat in acest sens un contract pe o perioada nelimitata cu furnizorul german de servicii IT Softlab, divizia de informatica a concernului BMW din Germania. Conform contractului, firma clujeana va asigura serviciile de intretinere si suport tehnic pentru platformele de comunicare interna ale distribuitorilor de autoturisme BMW din intreaga lume.



Serviciile de mentenanta "second-level support" vor fi asigurate de catre specialistii EBS 20 de ore pe zi, 365 de zile pe an, conform contractului. Conducerea EBS, care nu a dorit sa dezvaluiasca valoarea contractului, a anuntat ca in luna ianuarie vor avea loc discutii intre reprezentantii celor doua companii cu privire la posibilitatile de extindere a gamei de servicii ce vor fi externalizate de catre partea germana.



Pentru astfel de proiete, EBS a infiintat o divizie noua, EBS Consulting, si va fi obligata sa faca angajari in urma contractului cu Softlab. Strategia companiei EBS Consulting pe 2005 vizeaza pozitionarea si consolidarea unui nou centru de profit a carui activitate va fi prestarea de servicii in domenii adiacente industriei IT.



Managementul EBS considera ca proiectele derulate pana in prezent incurajeaza dezvoltarea mai departe a acestei linii de activitate, dintre cele mai importante proiecte dereluate pana acum s-au remarcat mentenanta portalului de joburi german Wwj.de si serviciile de document management pentru Comisia Europeana.



La sfarsitul lunii septembrie, compania clujeana avea incheiate contracte in valoare de peste 400.000 de euro. Conducerea EBS estima o cifra de afaceri de un milion de euro pentru 2004, iar pentru 2005 compania si-a propus sa atinga cel putin 1,8 milioane de euro.



La inceputul lunii noiembrie, compania clujeana a inaugurat prima sa filiala, la Arad. EBS si-a propus astfel sa fie mai aproape de clientii din regiunea de vest a tarii. Firma pregateste si deschiderea unei filiale in estul tarii, iar investitiile pentru cele doua filiale au fost estimate la cel putin 200.000 de euro.



Compania activeaza si in domeniul de software pentru afaceri, lansand pe piata locala solutia ERP (planificarea resurselor companiei) botezata Clarvision. In prezent, printre clientii pe acest segment numarandu-se Delphi Packard, tipografia bucuresteana Herris Print, producatorii de mobila Trinom, Amisa, Studio Mex, RoLemn, fabrica de ceasuri Victoria din Arad, producatorul de incaltaminte Medimpact Medias si altii.



Compania germana Softlab are o experienta de peste 30 de ani in dezvoltarea de proiecte informatice pentru sectorul bancar, industrie, telecomunicatii. Este al doilea furnizor de solutii CRM (Customer Relationship Management) din Germania, printre clientii sai de referinta numarandu-se BMW, Lufthansa, Allianz sau Deutsche Bank. Infiintata in 1971, compania a fost cumparata in 1992 de BMW, devenind divizie a grupului german.



Compania EBS Romania a fost infiintata in 2000 la Cluj-Napoca, are 100 de angajati si a raportat o cifra de afaceri de 700.000 de euro in 2003. Compania ofera atat servicii de outsourcing si de "offshore development" (crearea "la cheie" de solutii IT pentru clienti din Europa si SUA), dar si aplicatii pentru planificarea resurselor intreprinderii (ERP).
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO