Business Hi-Tech

EBS Cluj: Piaţa s-a înrăutăţit şi nu se văd semne de redresare

 EBS Cluj: Piaţa s-a înrăutăţit şi nu se văd semne de redresare

Autor: Laurentiu Cotu

09.09.2010, 23:41 90

Grupul EBS din Cluj-Napoca, furnizor de soluţii softwareintegrate de gestiune (Enterprise Resource Planning - ERP), aanunţat că a încheiat primele şapte luni ale acestui an cu o cifrăde afaceri de circa 3,8 mil. euro, în creştere cu peste 7% faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut. EBS şi-a bugetat pentru 2010 ocreştere cu 12% a afacerilor şi cu 15% a profitului brut faţă de2009, până la valoarea de 6,7 mil. euro, respectiv 1,2 mil.euro.
Anul trecut, profitul înregistrat de EBS a fost de 1,13 mil. euro,cu circa 22% mai mic decât cel obţinut în anul precedent, evoluţiaprofitului fiind afectată atât de condiţiile dificile de pe piaţaERP, cât şi de investiţiile derulate de companie în direcţiadezvoltării businessului SAP.
"În contextul în care piaţa locală de ERP se află în continuareîntr-o situaţie dificilă, activitatea noastră pe piaţa externă estecea care a influenţat în mod direct creşterea veniturilor EBS. Amobţinut primele rezultate pozitive de la demararea businessuluiSAP, iar divizia de servicii de application management şi suport aînregistrat o creştere peste medie", a declarat pentru ZFTransilvania Daniel Metz, CEO EBS România.
În vara anului trecut, EBS a realizat un parteneriat cu SAPRomânia, grupul clujean fiind astfel autorizat să comercializeze,să implementeze şi să asigure suportul pentru soluţiile ERP SAP, înspecial pentru aplicaţia SAP Business All-in-One.
"Comparativ cu anul trecut, situaţia pe piaţa locală s-aînrăutăţit, neexistând încă semnale de redresare. Piaţa externă, mărefer aici îndeosebi la industria auto - domeniu din care provinmajoritatea clienţilor noştri, şi-a revenit. Pentru noi este ooportunitate de care profităm din plin, iar odată cu extindereabusinessurilor EBS, putem oferi clienţilor actuali şi alteservicii, pe lângă cele existente deja", a spus Metz.
Pe lângă industria producătoare de automobile, EBS furnizează pepiaţa externă servicii şi pentru industrii precum asigurări,utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media, IT. Pesegmentul BPO (Business Process Outsourcing), EBS dezvoltă serviciipayroll, precum şi suport şi mentenanţă pentru sistemeleinformatice. Pe piaţa externă compania furnizează servicii de IToutsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software lacerere.
Compania a investit în acest an în pregătirea profesională aechipei, vânzări şi marketing şi în îmbunătăţirea bazei tehnice şimateriale peste 200.000 de euro.
Pentru piaţa locală EBS dezvoltă, comercializează, implementează şioferă consultanţă pentru soluţiile SAP, produsele propriiClarvision ERP şi Clarvision Salarizare, precum şi pentruaplicaţiile Clarvision CRM şi Clarvision BI, soluţii dezvoltate înparteneriat cu Microsoft, respectiv Oracle. Grupul EBS este formatdin companiile EBS România (activităţi de realizare a soft-ului lacomandă) şi EBS Consulting (activităţi de consultanţă pentruafaceri şi management). EBS are trei sedii în Cluj-Napoca şifiliale deschise la Sibiu şi Braşov.
Acţionarii EBS România sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75%din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% dinacţiuni. Anul trecut EBS a realizat o cifră de afaceri de circa 6mil. euro, în uşoară creştere faţă anul precedent, când s-a ajunsla circa 5,8 mil. euro.
laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO