Business Hi-Tech

Electronic Arts si-a majorat tinta de angajari in Romania la 370 de persoane

Electronic Arts si-a majorat tinta de angajari in Romania la 370 de persoane

Viorel Alex Marinescu, director EA Romania: Am angajat deja 40 de oameni in ultimele doua luni

27.03.2008, 17:22 253

Electronic Arts (EA), cel mai mare producator de jocuri video din lume, a angajat 40 de persoane pe parcursul ultimelor doua luni in cadrul biroului sau din Bucuresti si intentioneaza sa isi extinda echipa cu inca 150 de persoane, au declarat reprezentantii companiei.
EA Romania avea la inceputul lunii februarie 180 de salariati. Numarul acestora a crescut la 220 in prezent, iar compania si-a revizuit obiectivul de angajari pentru sfarsitul acestui an, de la 320 la 370.
Electronic Arts activeaza pe piata din Romania incepand cu anul 2005, atunci cand producea numai jocuri pentru telefoane mobile, in cadrul diviziei EA Mobile.
Compania a anuntat la inceputul acestui an ca va demara productia de jocuri pentru computere si console (Sony PlayStation 3, Microsoft Xbox 360) si a infiintat doua noi divizii interne pentru testarea si creatia jocurilor pentru PC-uri/ console.
Atat angajarile ce au fost facute, cat si cele viitoare vizeaza toate cele trei divizii ale reprezentantei locale a EA.
Pentru recrutari, compania s-a orientat catre targurile de locuri de munca, dar si spre studentii din universitatile cu profil tehnic. In prezent, EA Mobile organizeaza in cadrul Politehnicii un curs de grafica pentru jocuri pe telefoane mobile.
Potrivit lui Viorel Alex Marinescu, director Enabling Technologies EA Romania, principala tinta a companiei sunt gamerii pasionati. "Cautam talente pe care apoi sa le formam in spiritul EA", a declarat el.
Reprezentantul companiei a mai precizat ca exista in prezent 16 pozitii deschise in cadrul EA Romania. Pentru divizia de testare, producatorul de jocuri angajeaza un Director of Q&A operations, care va fi responsabil de managementul calitatii, patru Q&A Project Lead si 40 de testeri. EA va mai cauta 20 de testeri pentru divizia EA Mobile, unde doreste sa recruteze, de asemenea, cinci graficieni si zece ingineri software.
Pe partea de creatie, firma doreste sa recruteze cate un artist 3D, art director 2D, animator, level artist, producer si inginer software pentru gameplay.
Anterior, oficialii EA Romania au declarat ca au inchiriat birouri cu o suprafata de 2.500 de metri patrati in complexul bucurestean Sema Parc. Relocarea companiei in noul sediu va avea loc pana la sfarsitul lunii octombrie.
In cadrul studioului de la Bucuresti au fost realizate jocuri pentru mobile precum Harry Potter and the Order of Phoenix, Medal of Honor sau Need For Speed Carbon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO