Business Hi-Tech

Elveţienii de la Reichle & De-Massari au avut venituri cu 50% mai mari în România

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

21.03.2014, 00:00 131

Reichle & De-Massari (R&M), un furnizor elveţian de echipamente de reţea, şi-a crescut anul trecut afacerile pe plan local cu aproape 50%, după doi ani dificili, majorarea fiind susţinută de investiţiile în tehnologiile de fibră optică realizate pe cele două segmente strategice ale companiei - centrele de date şi dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii.

La nivel global, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 197,3 mil. franci elveţieni (160,2 mil. euro), cu 7,4% mai mult faţă de anul precedent, iar profitul operaţional a ajuns la 5 mil. franci elveţieni (4 mil. euro), după ce anterior înregistrase pierderi. „Soluţiile R&M au fost adoptate în special în zona construcţiilor industriale”, a declarat Cristina Deac, country manager la R&M România.

Compania şi-a transferat recent cea mai mare parte a producţiei de fibră optică în Bulgaria, deschiderea fabricii la Sofia având potrivit firmei un impact pozitiv asupra afacerilor R&M din România prin reducerea timpului de livrare din stoc până la o zi lucrătoare.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24