Business Hi-Tech

Euroweb: Ne vedem si pe telefonul fix

23.06.2005, 18:40 30

Furnizorul de solutii de comunicare Euroweb Romånia a lansat pe piata pachetul de servicii de voce, fax, e-mail si videotelefonie Eurovoice, special proiectat pentru oamenii de afaceri a??mobilia??, care au nevoie in permanenta de comunicare.

a??Eurovoice a devenit functional in primul trimestru al acestui an si este considerat primul produs european de acest fel care a trecut de perioada de test si se afla in plin proces de productie si distribuire pe piataa??, a afirmat directorul general al Euroweb, Laurentiu Stan.

Prima conditie pe care trebuie sa o indeplineasca viitorii clienti ai acestui serviciu este sa aiba la dispozitie Internetul, indiferent de provider, intrucåt Eurovoice este o solutie de comunicatii multimedia care functioneaza numai pe suport Internet.

Cum functioneaza Eurovoice? Practic, pot fi utilizate toate serviciile de comunicare multimedia, de oriunde din lume, insa abonatii vor fi nevoiti sa achizitioneze anumite echipamente aditionale, cheltuieli care nu intra in costurile companiei. Fiecare client primeste o adresa de IP si o parola cu care se poate conecta si utiliza serviciul prin mai multe metode. Una dintre ele este ca beneficiarul sa dispuna de un calculator sau laptop conectat la Internet, caz in care va trebui sa instaleze un software special, Xten, oferit gratuit pe site-ul www.eurovoice.ro si astfel va putea efectua apeluri sau videoconferinte prin intermediul calculatorului.

O alta varianta este ca telefonul fix pe care utilizatorul il detine deja sa fie conectat la un adaptor analogic pentru telefon care la råndul sau sa fie legat la Internet. Insa pot fi achizitionate si telefoane fixe cu ecran pentru videotelefonie, compatibile cu tehnologia VoIP, care sunt produse de mai multe companii printre care si Cisco sau Snom. Daca utilizatorii opteaza pentru toate aceste variante, cånd vor fi apelati, vor suna toate echipamentele simultan. Compania Euroweb a introdus pe piata trei pachete ale noului serviciu: Eurovoice, care presupune un abonament de 4 euro si taxa de instalare de 10 euro, Eurovoice Lifetime, singurul pachet fara abonament, insa taxa de instalare este de 15 euro si cel mai recent lansat, Eurovoice Smart, care nu presupune noi investitii pentru infrastructura, a explicat directorul de marketing si dezvoltare Catalin Scarlat.

Comparativ cu tarifele altor operatori de servicii de telefonie, Eurovoice va fi mai scump cu aproximativ 0,01 centi pe minut, insa unul dintre avantaje este reprezentat de faptul ca, in reteaua Euroweb, abonatii pot vorbi intre ei gratuit, iar pentru convorbiri cu terti tarifele sunt aceleasi indiferent daca apelurile sunt locale sau internationale. La trei luni de la lansarea Eurovoice, acest serviciu a inregistrat peste 1.000 de abonati si are ca tinta companii mari cum sunt BRD sau Reiffeisen Bank, cu care urmeaza sa semneze contracte de colaborare, a afirmat Stan. Investitia facuta de Euroweb pentru acest proiect a fost de aproximativ 300.000 de euro, conform directorului general al companiei.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 8 mil. euro si si-a propus pentru acest an atingerea nivelului de 9,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24