Business Hi-Tech

Excite fuzioneaza cu Chello Broadband

19.07.2000, 00:00 14



Compania Excite At Home, cel mai important furnizor de servicii Internet de mare viteza din SUA a decis sa incheie o alianta cu principalul sau rival european Chello Broadband. Acest acord va implica doar filialele celor doua firme ce opereaza in afara teritoriului american.

Alianta este cea de-a doua manevra de proportii din ultima luna a gigantului american de telecomunicatii AT&T, actionarul majoritar al Excite, prin care se incearca impunerea pe piata europeana a telecomunicatiilor si a serviciilor de acces la Internet.

Cu cateva saptamani in urma, Liberty Media, firma detinuta de AT&T, a preluat compania United Global Com care furniza servicii de Internet si televiziune prin cablu in America Latina si Europa.

"Internetul in banda larga nu este atat de dezvoltat in Europa pe cat este in SUA. Din aceasta cauza exista multe oportunitati pe aceasta piata pentru firmele care vin cu o oferta puternica si sustinuta", a spus Mark Greenberg, director in cadrul Invesco Funds Group care detine actiuni in cadrul United Global Com si Liberty Media.

Noua companie care va rezulta din fuziune si care se va numi Excite Chello isi va axa activitatea pe furnizarea de servicii Internet de mare viteza prin reteaua de cablu TV. Prin aceasta initiativa, operatorii de cablu din Europa vor putea vinde un pachet complet de servicii pe baza unei singure linii de cablu, pachet care include Internet in banda larga dar si conexiuni telefonice.

Analistii sunt de parere ca este posibil ca in acest an Excite Chello sa scoata la vanzare prin bursa de valori un pachet de actiuni de aproximativ de 5 miliarde de dolari pentru finantarea investitiilor pe care compania urmeaza sa le efectueze.

AT&T va investi aproximativ 187 de milioane de dolari in Excite Chello, bani ce vor fi folositi pentru campaniile de introducere a serviciilor de Internet in banda larga in tarile unde acesta este mai putin dezvoltat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO