Business Hi-Tech

EXE Software, specializată în dezvoltare de soluţii software, şi-a crescut echipa de specialişti cu aproape 40 de persoane în 2022 şi continuă recrutările şi în 2023. „În 2022 s-a pus accentul şi pe soft skills, nu doar pe hard skills”

EXE Software, specializată în dezvoltare de soluţii...

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.01.2023, 12:16 75

Compania românească EXE Software, specializată în dezvoltare de soluţii software, şi-a crescut echipa de specialişti cu aproape 40 de persoane pe parcursul anului 2022, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În prezent, EXE Software are deschise patru poziţii – BI developer (mid/senior), application support analyst, Xamarin developer şi .NET developer, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

„În 2022 s-a pus accentul şi pe soft skills, nu doar pe hard skills, la EXE Software fiind încă disponibile roluri de BI Developer, Mid-Senior, .Net Developer şi Application Support Analyst. Cel mai dificil lucru s-a dovedit a fi găsirea oamenilor potriviţi, iar principala misiune a fost aceea de retenţie a celor existenţi în companie. Noua generaţie din domeniu s-a arătat mai dinamică şi mai flexibilă, cu o mai mare apetenţă a varietăţii de proiecte”, au transmis reprezentanţii EXE Software.

Astfel, EXE Software a încheiat anul 2022 cu aproape 120 de oameni, pe trendul ascendent de creştere a echipei, inclusiv pe fondul plecării unor persoane. De asemenea, pe parcursul anului trecut compania a păstrat modul de lucru hibrid, decizia fiind luată de liderii echipelor şi, mai apoi, de oamenii din cadrul acestora.

„Am mizat pe partea de flexibilitate, de la program, până la modul de desfăşurare a activităţii şi am extins aria de recrutare dincolo de Capitală. Într-un fel, se poate spune că am continuat ideile din 2020 şi 2021, căci flexibilitatea ne permite să avem colegi din mai multe oraşe sau chiar dincolo de graniţe. (...) Cel mai mult am insistat pe ideea de apartenenţă şi coeziune la grup şi am mizat pe evenimente care să contribuie la acest lucru, având o rată de retenţie a oamenilor de aproximativ 80%”, a spus Karina Tătui, HR Manager al EXE Software.

De asemenea, compania a închis anul 2021 cu afaceri de peste 26,1 mil. lei (5,3 mil. euro), înregistrând o creştere de peste 19% faţă de anul precedent, iar pentru anul 2022 reprezentanţii au estimat o creştere de 25% a cifrei de afaceri.

„Per total, am încheiat anul 2022 cu bine şi cu o creştere cu 25% a cifrei de afaceri, pe fondul unor clienţi noi, dar şi a unor proiecte noi la clienţi deja existenţi”, a spus Sorin Cosmescu, CEO al EXE Software.

La nivel mondial, industria de IT şi-a continuat dezvoltarea şi pe parcursul anului 2022. Însă, în prezent, marile companii din industria IT se arată precaute, în vederea lui 2023 - unele dintre ele alegând să restrângă echipele, aşteptându-se la recesiune, ceea ce ar conduce la scăderea cererii de resursă umană în domeniu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO