Business Hi-Tech

Executivii din IT&C cocheteaza cu politica

30.09.2004, 00:00 17

Din ce in ce mai multi directori executivi ai marilor companii americane din domeniul IT&C se implica in campania electorala, unii sustinandu-l pe George W. Bush, altii pe contracandidatul sau, John Kerry, spune cotidianul The Wall Street Journal.
Astfel, cel mai bogat om din lume, fondatorul Microsoft, Bill Gates, il sprijina pe actualul presedinte american, care incearca sa obtina in aceasta toamna un nou mandat. La fel face si directorul executiv al gigantului software, Steve Ballmer.
De aceeasi aprte a baricadei sunt acum sefa celui mai mare site de lictatii din lune - eBay, Meg Whitman, precum si directorul executiv al Hewlett-Packard (HP), Carly Fiorina, despre care se spunea la un moment dat chiar ca ar putea candida pentru republicani in alegeri. De partea candidatului democrat pentru Casa Alba se afla fondatorul si directorul executiv al Apple, Steve Jobs, creatorul Netscape, Jim Clark si alti grei din domeniu.
In general, managerii companiilor cu activitati "offline" incearca sa isi ascunda preferinte politice, chiar daca fac importante donatii in campania electorala, scrie The Wall Street Journal. Acestia sunt nelinistiti din cauza ca afacerile ar putea fi afectate dupa alegeri, iar investitorii lor ar putea avea alte preferinte. Altii au incercat sa sponsorizeze atat democratii, cat si republicanii pentru a-si asigura succesul. De altfel, analistii sunt de acord ca oamenii din industrie voteaza mai mult in functie de interesele de afaceri decat dupa propriile preferinte. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO