Business Hi-Tech

Explozia camerelor digitale se apropie de sfarsit

04.08.2006, 19:11 17

Livrarile de camere digitale din SUA au crescut cu 17% in trimestrul al doilea, la 6,3 milioane de unitati, Canon pastrandu-si pozitia de lider al pietei, cu 22% din piata, urmata de Sony Corp. si Kodak cu o cote de piata de 16% si respectiv 15%, conform presei internationale.
Cresterea a demonstrat interesul consumatorilor pentru camerelor digitale, dar a indicat, de asemenea, si faptul ca zilele de cresteri "explozive" sunt pe sfarsit pentru produsele maturizate. Fenomenul deja a atins apogeul in Japonia si a incetinit in SUA odata cu disparitia entuziasmului fata de achizitia camerelor, acestia preferand sa cumpere telefoane mobile cu camere digitale incorporate. Per ansamblu, livrarile din SUA se asteapta sa creasca in acest an cu 8-10%, o crestere modesta fata de cele de 21% in 2005 si 60% in 2003, conform studiilor IDC.
Analistul IDC Christopher Chute a precizat ca scaderea cotei de piata a Kodak, care anul trecut era lider de piata, survine reducerii planificate a vanzarilor de camere low-end, care costau, de regula, sub 100 $ (78 EURO), cand compania spera sa obtina profituri din vanzarile ulterioare de consumabile. In prezent, Kodak intentioneaza sa se axeze pe modele ieftine si mai profitabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO