Business Hi-Tech

Explozie in comertul electronic. Volumul tranzactiilor online a crescut in primele trei luni ale anului cu 70%

Explozie in comertul electronic. Volumul tranzactiilor online a crescut in primele trei luni ale anului cu 70%
08.04.2010, 13:57 90

In primul trimestru din 2010, volumul tranzactiilor online cucard bancar din Romania a crescut cu 70% comparativ cu aceeasiperioada a anului trecut, la 31,85 milioane euro, conform datelorfurnizate de Romcard.

"Desi estimarile initiale indicau o crestere moderata, acestprim trimestru a inceput in forta, prin intrarea unor noi jucatoriin mediul online. Comertul electronic ramane in continuare undomeniu cu potential de crestere", a declarat Carmen Sebe, CEO alGECAD ePayment.

Conform GECAD ePayment, prin aceasta platforma au fost procesate575.000 detranzactii dintr-un total de 603.437 tranzactiiinregistrate in perioada analizata.

Desi cele mai comercializate produse online fac parte dincategoriile: telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, retailsi divertisment; cea mai spectaculoasa crestere a fost inregistratain domeniul turismului, cu un avans de 270% fata de perioadaanterioara.

In telecom, plata utilitatilor si divertisment au fostinregistrate cresteri ale numarului de tranzactii cu 230%, 178% sirespectiv 160%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO