Business Hi-Tech

Facebook a adus Europei 32 mld. euro şi 232.000 de locuri de muncă

Facebook a adus Europei 32 mld. euro şi 232.000 de locuri de muncă

Autor: Iulian Anghel

24.01.2012, 19:13 1191

Sheryl Sandberg, numărul 2 al reţelei de socializare Facebook a dat publicităţii un studiu al Deloitte care relevă că Facebook a generat până în prezent o creştere a cifrei de afaceri în economiile europene de 32 mld. euro.

Potrivit studiului, doar valoarea adăugată creată prin serviciile dezvoltate în jurul Facebook - publicitate, jocuri, media - a atins 15,3 mld. euro în Europa şi a creat 232.000 de locuri de muncă în UE şi Elveţia.

"Internetul, reţelele de socializare şi Facebook crează creştere. Internetul şi reţelele de socializare nu înseamnă doar texte şi fotografii. Este o chestiune de locuri de muncă şi de creştere" a susţinut Sheryl Sandberg la prezentarea studiului.

Potrivit Le Figaro, doar în Franţa unde Facebook are 25 de milioane de membri, reţeaua de socializare a generat venituri de 1,9 mld. euro şi a creat 22.000 de locuri de muncă.

Potrivit studiului Deloitte, "natura Facebook este că impactul asupra altor afaceri depăşeşte de departe impactul economic limitat al propriei activităţi."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24