Business Hi-Tech

Fightersoft, care inlocuieste GPS-ul, cumparat de americani

27.08.2007, 17:38 35

Compania americana Digicurve, producator si furnizor de continut multimedia online, a achizitionat o parte din activele firmei romanesti Fightersoft Multimedia, producator de software pentru terminalele mobile. Digicurve este un start-up, cu venituri de aproape 18.000 de dolari in anul fiscal incheiat la 28 februarie 2007.
Actionarii firmei romanesti vor primi in urma acestei tranzactii 40 de milioane de actiuni Digicurve, care au o valoare nominala de aproximativ 40.000 $. Infiintata in 2005, Fightersoft Multimedia este detinuta de Orlando Matei, 23 de ani (41,5% din actiuni), Andrei Iftimie, 23 de ani (41,5%) si Dan Manea, 54 de ani (17%). Firma a facut anul trecut un profit de 203 euro la afaceri de 5.521 de euro.
Una dintre aplicatiile Fightersoft permite monitorizarea locatiei unui telefon mobil inclusiv in afara Romaniei, fara a fi nevoie si de un echipament GPS. Locatia utilizatorilor poate fi afisata online, pe harti furnizate de Google. Softul permite si comunicarea prin mesaje scrise intre utilizatorii aplicatiei, utilizand conexiunea la web a telefonului.
Digicurve va prelua si producatorul neozeelandez de soft Wallflower Global si isi va schimba numele in Fightersoft Multimedia Corporation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO