Business Hi-Tech

Firma fondata de seful Microsoft Romania a facut un profit de 470.000 de euro anul trecut

Firma fondata de seful Microsot Romania a facut un profit de 470.000 de euro anul trecut

Varujan Pambuccian a preluat firma fondata de Calin Tatomir, actualul sef al Microsoft

25.06.2009, 00:00 62

Firma de consultanta CCT fondata de Calin Tatomir, actualul director general al subsidiarei Microsoft Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,7 mil. euro anul trecut si un profit de 470.000 de euro care a fost reinvestit sub forma de capital operational, accentul fiind plasat in dezvoltarea resurselor umane si trainingul consultantilor, conform reprezentantilor companiei. CCT are venituri din segmentele IT si retail, iar peste 65% din cifra de afaceri este realizata prin intermediul companiilor private. Oficialii companiei au estimat o scadere a profitului din primul trimestru cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania si-a prezentat noua identitate, CCT Consultants, ca urmare a schimbarii de la varful actionariatului firmei, iar "liniile noi de business reprezinta 15-20% din totalul veniturilor si speram ca aceasta cifra sa creasca anul viitor", a declarat Varujan Pambuccian, deputat si liderul grupului parlamentar al minoritatilor. "Si noi, ca si alte companii, suferim din cauza crizei", a adaugat el.
"Scaderea cifrei de afaceri a firmei CCT se afla in zona scaderii cifrei de afaceri la companiile de telecomunicatii", a afirmat Pambuccian.
CCT a dezvoltat servicii grupate in patru categorii mari, respectiv consultanta IT&C, consultanta privind finantarile nerambursabile, proiectare audit si evaluare a sistemelor informatice si servicii de project management. La acestea au fost adaugate servicii de consultanta pentru optimizarea arhitecturii IT&C, pentru tranzitia afacerilor in mediul online si consultanta pentru utilizarea energiei solare.
"Avem un proiect pentru o centrala solara din Bistrita si mai mult proiecte diverse ce presupun iluminarea unor strazi folosind tehnologia solara, fapt care scade mult costurile operationale", a sustinut Pambuccian.
Oficialii companiei vor, de asemenea, sa deschida un centru de dezvoltare si cercetare in viitor. Firma era evaluata anul trecut, cand a fost preluata de catre Pambuccian, la aproape doua milioane de euro, pe baza unei evaluari din noiembrie 2007.
"Nici macar nu ne-am gandit la o reevaluare, nu are sens intr-o piata cu actualele conditii, cred ca o vom face peste doi-trei ani, cand piata se va stabiliza", a subliniat Pambuccian, proprietarul companiei.
 
Rebranding de 15.000 de euro
Procesul de rebranding a durat sase luni si a costat 15.000 de euro. Oficialii sustin ca procesul inca nu s-a incheiat.
"Cu ce avem de incasat de la clienti am putea sa asiguram capitalul operational pentru foarte mult timp. Si clientii nostri ar putea face aceasta cu ce au de incasat de la clientii lor. Nu ne vom opri, muncim mai mult, incasam mai pusin, speram ca vom incasa banii", a mai precizat Pambuccian.
Compania are clienti majori din domeniul It&C, din zona institutiilor bancare, a companiilor romanesti si multinationale cu arii diferite de activitate si a administratiei publice centrale si locale. Printre clientii cabinetului, infiintat in 2002, se numara IBM, Oracle si SAP. In prezent, CCT are 27 de angajati.
Rebrandingul a aparut ca o necesitate in urma schimbarii structurii la varf a actionariatului. Din data de 15 octombrie 2008, Calin Tatomir ocupa functia de director general al Microsoft Romania.
 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO