Business Hi-Tech

Fostul CEO revine la conducerea Tornado

20.08.2008, 19:32 73

Tornado Sistems, cel mai mare distribuitor de produse IT&C de pe piata locala, a anuntat ca John Cusa a reluat functia de director executiv al companiei dupa o pauza de un an. El l-a inlocuit in functie pe Gerald Maier, al carui contract a expirat luna aceasta.
"Gerald Maier s-a axat foarte bine pe segmentul online, in timpul mandatului sau dezvoltandu-se servicii precum eOfertare sau eTornado (platforme online dedicate partenerilor companiei - n. red.)", au declarat oficialii Tornado, adaugand ca principalele obiective pentru John Cusa in perioada urmatoare vizeaza cresterea sustinuta a cifrei de afaceri, cresterea cotei de piata si continuarea dezvoltarii pe sectorul online.
Tornado isi mentine obiectivul de a atinge un rulaj de 221 milioane de dolari (142 de milioane de euro) in anul fiscal ce se incheie in iunie 2009, in crestere cu 30% fata de nivelul de 170 de milioane de dolari (130 de milioane de euro) prognozat pentru iunie 2008.
Oficialii companiei anticipeaza ca jumatate din veniturile Tornado pe 2008 vor proveni din comenzi plasate online, iar pana in 2010 acest procent se va ridica la 80%.
Compania urmeaza sa anunte in curand rezultatele financiare auditate pentru anul fiscal care tocmai s-a incheiat. In anul fiscal 2007, rulajul companiei a fost de 130 de milioane de dolari (105 milioane de euro).
Cusa a lucrat timp de 13 ani in Tornado si patru ani a ocupat functia de director executiv (CEO). In anul cat a lipsit, Cusa a fost implicat in proiecte colaterale legate de grupul de firme Tornado, dar si in unele proiecte personale, au spus oficialii companiei, fara a oferi insa alte detalii.
Tornado, controlata de oamenii de afaceri Eugen si Liviu Lepadatu, este detinuta de firmele cipriote Polygate Limited (99% din capitalul firmei) si Sylverdom Limited (1% din titluri). Grupul controleaza reteaua de magazine de distributie IT Twister, care anticipeaza pentru 2008 o crestere de 20% a vanzarilor, la 32 mil. dolari (21,8 mil. euro).
Compania estimeaza ca va comercializa anul acesta aproape 45.000 de computere personale de tip desktop sub brandul propriu Kinetix, in crestere cu 39% fata de 2007, atunci cand volumul a fost de peste 32.000 de unitati.
Brandul de produse IT Kinetix a fost lansat in anul 2004 si include, pe langa sisteme desktop, si periferice (boxe pentru PC), sisteme audio/video (televizoare LCD cu diagonale cuprinse intre 26 si 37 de inchi, playere MP3, playere multimedia portabile) si cabluri/conectori.
Infiintata in anul 1991, compania are 270 de angajati si este prezenta si pe piata de IT din Bulgaria, unde tinteste triplarea veniturilor, la 30-40 mil. euro. Tornado activeaza din 1999 pe piata bulgara.
Gerald Maier a ocupat din anul 2000 pana in luna august a anului trecut functia de director executiv al Actebis, una dintre companiile cu cea mai rapida crestere de pe piata de profil din Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO