Business Hi-Tech

Fostul sef al IGCTI preia conducerea arbitrului telecom

Fostul sef al IGCTI preia conducerea arbitrului telecom

Catalin Marinescu, 45 de ani, va supraveghea o piata telecom de peste 7 miliarde de euro (FOTO: Agerpres)

19.03.2009, 17:39 34

Fostul presedinte al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Catalin Marinescu, 45 de ani, va prelua sefia ANARC, arbitrul care supravegheaza o piata telecom evaluata la 7 mld. euro.

Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului si urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial in termen de cateva zile.
Autoritatea pentru Comunicatii este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii si servicii postale din Romania. Activitatea institutiei influenteaza in mod direct nivelul veniturilor si al profitabilitatii unora dintre cele mai mari companii din Romania, precum Orange sau Vodafone.
Din acest motiv schimbarile de la arbitrul telecom au o miza majora, lucru demonstrat si de faptul ca inlocuirea din functie a actualului presedinte Liviu Nistoran este cea de-a treia din ultimii patru ani.
De la infiintarea arbitrului telecom in septembrie 2002, niciun presedinte al institutiei nu si-a dus pana la capat mandatul de cinci ani prevazut de lege, schimbarile fiind realizate de fiecare data la fel, prin reorganizarea si schimbarea numelui institutiei.
ANARC a fost infiintata saptamana trecuta, in urma desfiintarii Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC). Noua institutie va functiona sub control parlamentar, conducerea fiind propusa de Guvern si numita de presedintele tarii.
Mai multe surse afirmau anterior ca postul lui Liviu Nistoran este vizat de Catalin Marinescu, membru PD din 1992. ANC a absorbit in 2007 IGCTI, moment in care pe schema noii institutii nu a mai fost prevazut niciun post pentru Marinescu.
Liviu Nistoran, 40 de ani, actualul presedinte al ANC, a precizat ca se va intoarce in mediul privat. La numirea in functie, el a cedat anul trecut actiunile distribuitorului de GPS-uri Televoice companiei Arobs. Nistoran nu a exclus posibilitatea sa isi reia firma.
Contactat de ZF, Catalin Marinescu nu a dorit sa comenteze asupra numirii sale. Inainte de a conduce IGCTI, Marinescu a lucrat 11 ani in cadrul Romtelecom, fiind seful departamentului de asigurari venituri.
Pana in prezent a fost directorul adjunct al centrului de calcul al Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO