Business Hi-Tech

Free dinamitează iar industria telecom franceză, oferind gratuit o lună de apeluri şi SMS-uri nelimitate în roaming

Free dinamitează iar industria telecom franceză,...

Autor: Adrian Seceleanu

07.05.2013, 18:46 1180

Free, operatorul de telefonie mobilă deţinut de compania Iliad - al doilea mare furnizor de servicii de internet fix din Franţa, a lansat o nouă ofertă prin care atacă o altă redută a preţurilor mari bine apărată de operatorii GSM “tradiţionali”: o lună de roaming gratuit - cu apeluri, SMS-uri, MMS-uri nelimitate şi transfer de 3 GB de date fără niciun cost suplimentar, pentru clienţii care au abonamente de 20 de euro pe lună.

Oferta prin care clienţii Free îşi pot folosi resursele incluse în abonament fără niciun cost suplimentar este valabilă pentru 35 de zile pe an dar are o limitare semnificativă: este valabilă doar în Portugalia.

Atacul lansat de Free împotriva preţurilor mari pentru serviciile de roaming este însă binevenit, pentru că ar putea inspira şi alţi operatori telecom să lanseze oferte similare, spune Rudolf Van der Berg, economist în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). “Să sperăm că şi alţi operatori europeni vor proceda la fel. Consumatorii ar vrea ca, în sfârşit, atunci când trec graniţele să nu-şi mai închidă telefoanele mobile”, a spus Van der Berg, citat de publicaţia franceză Les Echos.

Operatorii de telefonie mobilă au lansat în ultimii ani oferte pentru clienţii care vor să-şi folosească telefonul mobil în roaming, prin care aceştia pot utiliza în schimbul unui tarif fix o serie de resurse timp de o zi (apeluri, SMS-uri, net mobil), dar acestea sunt în continuare scumpe, scrie Les Echos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO