Business Hi-Tech

Gadget-ul zilei: Printuri gigantice direct pe zid

08.07.2003, 00:00 15

Firmele de publicitate vor fi fara indoiala fericite. Doi elvetieni au inventat cea mai mare imprimanta portabila din lume, care reproduce desenele sau imaginile realizate pe calculator direct pe ziduri, cu ajutorul unor spray-uri de vopsea - un fel de grafitti automatizat.
Botezata Hektor, imprimanta a castigat deja un marele premiu la  festivalul media Machinista,relateaza BBC. Autorii proiectului spun ca au cautat o modalitate de a transpune lucrarile artistice de pe computer pe un suport concret. Admiratori ai fenomenului grafitti, cei doi s-au gandit imediat ca ar putea transpune desenele direct pe pereti. Astfel, computerul masinii preia informatiile privind desenul, care este reprodus cu ajutorul unor spray-uri cu vopsea, actionate de brate mecanice, miscate cu ajutorul unor motoare. Imprimanta poate fi rapid dezasamblata si incarcata in doua genti special realizate, pentru a ajunge rapid oriunde este nevoie. Creatorii lui Hektor au realizat de asemenea un software special pentru imprimanta, care permite computerul de bord sã converteascã imaginile digitale in picturi pe perete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO