Business Hi-Tech

Galop de sănătate la Google: profitul şi veniturile cresc cu peste 30%

Galop de sănătate la Google: profitul şi veniturile cresc cu peste 30%

Fondatorii Google şi-au mărit averea cu 4 mld. $ în câteva ore

Autor: Ştefan Vrabie

18.07.2011, 00:06 523

Veniturile Google au crescut cu 32% în trimestrul al doilea, lapeste 9 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 35%, la 2,5miliarde de dolari, depăşind şi cele mai optimiste estimări de peWall Street. Acţiunile companiei au crescut cu 12% datoritărezultatelor neaşteptat de bune, calmând temerile investitorilor călupta de pe piaţa socializării online cu Facebook şi Twitter costăprea mult şi afectează creşterea, transmite Reuters.

Spoturile publicitare afişate odată cu rezultatele căutăriloronline, combinate cu operaţiunile companiei pe piaţa de displayadvertising şi publicitate mobilă au contribuit cel mai mult lacreşterea veniturilor, după primele trei luni sub conducerea nouluidirector executiv Larry Page.

Totodată, debutul solid al Google+, reţeaua de socializare princare Google vrea să detroneze Facebook, a generat un val deoptimism.

Page a declarat într-o conferinţă cu analiştii că Google+ are,la numai două săptămâni de la lansare, peste 10 milioane deutilizatori deşi înscrierea se poate face momentan doar pe bază deinvitaţie şi serviciul este încă în faza de teste. Google a angajat2.450 de persoane în trimestrul al doilea, numărul total alangajaţilor urcând la 28.768.

Larry Page a sugerat că ritmul în care compania angajează arputea încetini, deoarece decizia de la începutul anului de a mărisalariile cu 10% a avut un impact neaşteptat de bun asupraloialităţii per­sonalului.

Pe lângă campania de angajări, Google a cumpărat şase companiiîn trimestrul al doilea.

La nivelul primelor şase luni, veniturile Google au crescut cu29 de procente, la 17,6 miliarde de dolari, iar profitul net aurcat cu 13 procente, la 4,3 miliarde de dolari.

Larry Page, directorul executiv al Google, a spus că noua reţeade socializare Google+ are deja mai mult de 10 milioane deutilizatori după doar două săptămâni chiar dacă momentanînregistrarea este posibilă doar pe baza unei invitaţii. Page adeclarat că GoogleĂ, care va concura cu Facebook şi Twitter pentrubanii de publicitate şi pentru timpul utilizatorilor, este "unexemplu de obiectiv pe care mi l-am impus: un produs care esteintuitiv şi simplu de utilizat".

"Azi văd mai multe oportunităţi pentru Google decât oricând,pentru că, fie că vreţi să ne credeţi sau nu, suntem abia laînceput cu ceea ce ne-am propus", a afirmat Page. El a maisubliniat că investiţiile companiei în sistemul de operare mobilAndroid şi browser-ul web Chrome vor "genera noi afaceri uriaşepentru Google pe termen lung, la fel ca motorul de căutare".

Fondatorii Google şi-au mărit averea cu 4 mld. $ încâteva ore

Larry Page, directorul executiv al Google, şi-a adăugataproximativ 1,9 miliarde de dolari la averea personală după cecompania a anunţat rezultate financiare peste aşteptărileanaliştilor pentru al doilea trimestru. Valoarea participaţiei luiPage în Google a crescut la aproximativ 16,25 mld. dolari. Şicofondatorul Sergey Brin şi-a adăugat 1,8 mld. dolari la avereapersonală.

Page, care a preluat funcţia de CEO în luna aprilie, are caobiectiv să ducă Google în segmente noi precum reţelele sociale saucomerţul electronic, menţinând în acelaşi timp poziţia de lider înpiaţa de căutare online.

Google a beneficiat de cererea în creştere pentru serviciilesale de publicitate online, crescând preţurile într-un ritm mairapid decât în trimestrul trecut. Google este şi cel mai folositmotor de căutare de pe piaţa locală, iar sistemul de publicitateonline este folosit de mii de companii din România. Compania nu dădetalii despre veniturile din România, dar afacerile sale suntestimate la milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO