Business Hi-Tech

Tableta românilor de la Televoice ajunge pe site-urile internaţionale de specialitate: "Pregătiţi-vă să cumpăraţi această tabletă exotică"

Tableta românilor de la Televoice ajunge pe site-urile internaţionale de specialitate: "Pregătiţi-vă cardurile să cumpăraţi această tabletă exotică"

Autor: Adrian Voicu

14.07.2011, 11:12 2946

"Aţi auzit de Evolio? Nici noi, dar ar cam fitimpul să fim atenţi la acest start-up românesc dacă afirmaţiilecompaniei se dovedesc a fi reale".

Astfel începe prezentarea făcută de site-ul Engadget tableteiEvolio Neura pregătită de compania româneascăTelevoice.

Lăudată a fi cea mai puternică tabletă Android- Neura are un procesor de 1 GHz dual core Tegra 2şi un display de 9.7 inch - tableta ce va fi lansată la sfârşitulacestei luni s-ar putea dovedi a fi "o experienţă premium" dacă nuar fi trasă în jos de sistemul de operare Froyo, este de păreresite-ul.

Cu toate acestea, producătorul român a menţionat că începând cuseptembrie, clienţii vor putea face update al sistemului de operarela Honeycomb, cea mai recentă iteraţie asistemului produs de Google, special făcută pentru tablete.

"Dacă deţinerea unei tablete exotice nu este o problemă [...]atunci pregătiţi-vă cărţile de credit pentru a importa aceastătabletă începând cu 25 iulie.

Evolio Neura fromevolio on Vimeo.

Tableta are un display de 9,7 inchi capacitiv, multitouch subcare ascunde un procesor Nvidia Tegra 2 Dual Core de 1 GHz cuaccelerare grafică Full HD.

Memoria internă SSD de 16GB poate fi extinsă cu 32 de GB cuajutorul unui microSD, memoria RAM fiind DDR2 de 1GB.

Sistemul de operare care rulează pe gadget este Google Android2.2, dar Neura suportă şi versiunea 3.0 (Honeycomb). Aceasta va fioferită gratuit ca update în luna septembrie când va dispune de oversiune stabilă de Honeycomb.

Tableta are integrate port USB 2.0, LAN, HDMI, microSD, mufă de3,5 mm audio jack, difuzoare, microfon, camera frontală de 1,3megapixeli, GPS, accelerometru şi senzor ambiental.

Conectivitatea poate fi făcută prin Wi-Fi, sau 3G cu ajutorulmodemului integrat Ericsson care funcţionează cu orice simcard dedate de la orice operator de telefonie mobilă din România.

Tableta care are un ecosistem de conţinut în limba română are ogreutate de 780 de grame şi va fi disponibilă în reţelele de retailîncepând cu 25 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO