Business Hi-Tech

George Creţu, CEO al Enterteq – care a lansat o platformă pentru planificarea, monitorizarea, optimizarea şi contabilizarea emisiilor de carbon: Pentru partea de conformitate companiile trebuie să raporteze situaţii globale ale emisiilor. Pentru partea de business trebuie să raporteze emisile pe fiecare unitate de produs sau serviciul pe care îl livrează către piaţă

Conferinţa Sustenabilitate şi Software.

George Creţu, CEO al Enterteq

George Creţu, CEO al Enterteq

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.11.2023, 12:21 96

Pentru partea de conformitate companiile trebuie să raporteze situaţii globale ale emisiilor de carbon, iar pentru partea de business acestea trebuie să raporteze emisile pe fiecare unitate de produs sau serviciul pe care îl livrează către piaţă, a spus George Creţu, CEO al Enterteq - companie românească care a lansat o platformă software pentru planificarea, monitorizarea, optimizarea şi contabilizarea emisiilor de carbon numită G.U.E.S. (Green Upstream Engagement Solution).

„Pentru partea de conformitate companiile trebuie să raporteze situaţii globale ale emisiilor de carbon, iar pentru partea de business acestea trebuie să raporteze emisile pe fiecare unitate de produs şi serviciul pe care îl livrează către piaţă. Astfel încât, în scurt timp, pentru fiecare kg de brânză pe care o vinde un retailer va trebui să ştie care a fost amprenta de carbon lăsată”, a spus George Creţu în cadrul conferinţei Sustenabilitate şi Software, organizată de compania românească.

 

Ce a mai spus George Creţu

Companiile trebuie să introducă în practica de business concepte manageriale complexe pe care nu le-am prea întâlnit în România – precum Business process management. 

Companiile mari care operează în UE trebuie să raporteze în 2025 indicatorii ESG pentru 2024.

Băncile şi organizaţiile de investiţii trebuie să evalueze amprenta de carbon a obiectivelor de investiţii - finanţarea va depinde de amprenta de carbon a firmei. 

Evaluarea performanţei afacerii va include indicatori ESG şi planificarea obiectivelor net-zero - iar o amprentă mai mare de carbon va însemna în consecinţă şi costuri mai mari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO