Business Hi-Tech

Gersim, cel mai mare distribuitor de telefoane: Jucătorii mari din online vând în pierdere şi „omoară afaceri născute şi nenăscute“

Gersim, cel mai mare distribuitor de telefoane:...

Autor: Adrian Seceleanu

14.04.2017, 00:06 4799

Jucătorii mici care nu îşi permit să vândă telefoane sub preţul de achiziţie sunt nevoiţi să vândă, să iasă din business sau să se reprofileze, acuză Dan Ştefănescu, proprietar şi CEO al Gersim, un business care a urcat până la 191 milioane de euro anul trecut.

Jucătorii mari din retailul online, care au o poziţie „dominantă“ şi resurse financiare „generoase“, vând în pierdere telefoanele mobile pentru a atrage pe site-uri clienţii, punând astfel în pericol existenţa companiilor din retailul clasic care nu îşi permit să „ţină pasul cu pierderile“, astfel că autoritatea de con­curenţă ar trebui să se sesizeze şi să analizeze ce se întâmplă pe piaţă,  susţine, într-o intervenţie de o duritate fără precedent, Dan Ştefănescu, CEO şi proprietar al Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete din România.

„Problema majoră este că, datorită poziţiei dominante şi resurselor financiare generoase de care dispun, unii comercianţi îşi permit să afişeze pierderi de zeci de milioane de euro la fiecare final de an, iar celorlalţi jucători, care nu îşi permit să ţină pasul cu pierderile, le rămân doar câteva  variante: fie vând celor mari, fie dispar de pe piaţă şi/sau se reprofilează pe produse de nişă“, a acuzat Ştefănescu, într-un interviu pentru ZF.

Gersim, cel mai mare distribuitor local de telefoane, a avut anul trecut afaceri de 191 mil. euro, faţă de 168 mil. euro în 2015, pe fondul creşterii valorice de 20% a pieţei de terminale. Compania vinde telefoane atât către operatorii de telecom cât şi către retaileri, inclusiv din rândul celor mai mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO