Business Hi-Tech

Google a plătit 30 mil. dolari pentru o aplicaţie similară celei cumpărate de Yahoo de la un puşti de 18 ani

Google a plătit 30 mil. dolari pentru o aplicaţie...

Autor: Ştefan Stan

24.04.2013, 17:09 1011

Google a plătit 30 de milioane de dolari pentru Wavii, o companie din Seattle care a dezvoltat o aplicaţie de ştiri, a declarat o sursă apropiată tranzacţiei, citată de Reuters.

Aplicaţia Wavii caută ştiri de peste tot din lume, apoi creează rezumate ale punctelor principale, furnizând ulterior link-uri către sursele de unde a preluat subiectul.

Oferta Google a venit în contextul în care Apple şi-a exprimat interesul să cumpere tânăra companie, pentru a încorpora tehnologia folosită de Wavii în Siri, sistemul Apple de asistenţă vocală.

Achiziţia făcută de Google vine la câteva săptămâni după ce Yahoo a plătit o sumă asemănătoare pentru a cumpăra Summly, competitorul în materie de ştiri al lui Wavii, fondat de Nick D’Aloisio, un britanic de 18 ani. 

Google şi Yahoo au scos din cursă cele două companii mici, Wavii şi Summly, care căutau să intensifice modul în care utilizatorii experimentează ştirile. Achiziţiile vin ca o urmare a  îngrijorării celor doi giganţi IT, deţinătoare de site-uri de ştiri cu trafic ridicat, că ar putea pierde teren în faţa abordării proaspete a pieţei, a companiilor tinere. 

Printre persoanele care au investit în Wavii se numără şi co-fondatorul Paypal, Max Levchin, fostul CEO Facebook Dave Morin, şi Fritz Lanman, un fost reprezentant Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO