Business Hi-Tech

Google cumpara un site care editeaza fotografii

02.03.2010, 23:03 38

Google, cel mai mare motor de cautare online din lume, acumparat Picnick, un site web specializat in editareafotografiilor, a treia achizitie realizata de gigantul online inultima luna, scrie presa internationala.

Compania nu a dezvaluit valoarea tranzactiei prin care a preluatPicnik, o firma cu 20 de angajati din Seattle. Angajatii firmei sevor alatura echipei Google din Seattle si vor lucra de acum inaintepentru grupul Google Picasa - care ofera, de asemenea, servicii destocare si editare pentru imagini. Analistii spun ca apetitulcrescut al Google pentru achizitii vine pe fondul unei reveniripentru cheltuielile pe publicitatea online. Google a cumparat lunatrecuta Aardvark, un motor de cautare pe retelele sociale si unfurnizor de e-mail mobil. Din septembrie 2009 Google a cumparat intotal 8 companii. De la inceputul anului valoarea actiunilor Googlea scazut cu 13%, la 171 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO