Business Hi-Tech

Google mai încearcă o dată să concureze cu Facebook

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

30.06.2011, 00:00 243

Google a lansat reţeaua de socializare Google+, cel mai curajosefort de până acum al companiei de a detrona Facebook şi de a-şiperpetua dominaţia pe internet. Google a încercat de mai multe ori,fără succes, să-şi contureze o prezenţă solidă pe piaţa reţelelorsociale.

Page a introdus reţelele sociale printre principalele priorităţiale Google, operatorul celui mai mare motor de căutare pe internetdin lume, a cărui poziţie ca principală poartă de acces cătreinformaţia online este ameninţată de popularitatea tot mai mare aserviciilor ca Facebook şi Twitter.

"În trecut, şi-au permis să facă greşeli cu iniţiativele desocializare. Nu mai au acest lux. Companiile care au succes în zonasocială a internetului vor câştiga vizitatorii şi accesările, vorobţine fidelitatea utilizatorilor şi, în final, banii dinpublicitate care sunt acum atât de importanţi pentru Google",comentează Ray Valdes, analist la Gartner.

Platforma Google+ este disponibilă pentru testare, iar structuraeste similară cu cea a Facebook, construită în jurul fotografiilorde profil şi al fluxurilor de informaţii despre prieteniiutilizatorului şi despre subiectele care îl interesează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO