Business Hi-Tech

Google pariază 125 de milioane de dolari pe viitorul sistemului bancar

Google pariază 125 de milioane de dolari pe viitorul...

Autor: Ştefan Stan

03.05.2013, 18:08 1247

Lending Club, un site care oferă credite personale direct de la investitori, susţinut de Mary Meeker, din partea firmei cu capital de risc Kleiner Perkins, a atras investiţiile gigantului IT, Google, scrie Business Insider.

Lending Club este atent monitorizat, datorită potenţialului companiei de a remodela sistemul bancar. De când a fost fondat, Lending Club a acordat împrumuturi în valoare totală de 1,65 de miliarde de dolari.

Google a investit 125 de milioane de dolari în Lending Club şi a luat 7% din acţiunile companiei, conform New York Times.

Investiţia recentă din partea Google evaluează Lending Club la o valoare de 1,55 de miliarde de dolari. 

Site-ul oferă doritorilor posibilitatea să obţină credite pentru nevoie personale cu o dobândă mai mică decât în bănci, banii venind direct de la investitori.

Renaud Laplanche, CEO al Lending Club, a spus că “vom lucra împreună cu Google la câteva idei, orientate în principal înspre cei care fac împrumuturi”.

Banii din partea Google au venit din fondul de investiţii condus de David Lawee, care era în trecut şeful diviziei de fuziuni şi achiziţii a Google. Din acelaşi fond de investiţii, Google a acordat în ianuarie 794 de milioane de dolari către Survey Monkey, o companie care se ocupă cu studii de cercetare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO