Business Hi-Tech

Google se gandeste sa modifice sistemul de e-mail

15.04.2004, 00:00 17

Cel mai popular motor de cautare pe Internet, care a starnit numeroase proteste dupa ce a anuntat pregatirea unui serviciu gratuit de e-mail, a anuntat ca nu exclude efectuarea unor schimbari, in functie de rezultatele fazei de testare.
Initial, Google a anuntat ca serviciul de e-mail va oferi utilizatorilor un spatiu de stocare a datelor de 1GB, pentru a nu fi nevoiti sa stearga mereu mesajele. Sortarea scrisorilor se va face cu ajutorul unui motor de cautare, care va returna in paralel si linkuri catre paginile companiilor care au platit pentru acest lucru (un alt fel de reclama online). Militantii pentru drepturile omului spun ca sistemul permite de fapt analiza continutului casutelor de e-mail ale clientilor, lucru care incalca dreptul la intimitate al utilizatorului. Clientii Google nu ar mai beneficia astfel de siguranta ca intreg continutul e-mailurilor este confidential si personal. Oficialii companiei spun ca sistemul se afla in faza de teste si ca vor tine cont de parerea tuturor pentru a modifica serviciul in beneficiul utilizatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO