Business Hi-Tech

Grupul Telekom România a obţinut în T3/2019 o creştere de 7,4% a veniturilor, până la 244 mil. euro. Nicolas Mahler, director executiv financiar: Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte controlul riguros al costurilor şi al fluxului de numerar

Grupul Telekom România a obţinut în T3/2019  o creştere de 7,4% a veniturilor, până la 244 mil. euro. Nicolas Mahler, director executiv financiar: Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte controlul riguros al costurilor şi al fluxului de numerar

Autor: Adrian Seceleanu

08.11.2019, 09:50 325

Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat în trim. 3 o creş­tere de 7,4% a veniturilor, la 243,5 mil. euro, pe fondul unei creşteri cu aproape 70% a încasărilor diviziei care vinde servicii către alţi operatori (de wholesale), conform datelor comunicate de grupul elen OTE, acţionarul majoritar. Acţionarul majoritar al OTE este gigantul german Deutsche Telekom.

Pe de altă parte, grupul Telekom Ro­mânia a înregistrat un profit operaţional (EBITDA) ajustat de 36,1 mil. euro, în scădere cu 12,4% faţă de anul precedent, evoluţia negativă fiind determinată în principal de provizioanele pentru clienţii rău-platnici mai mari decât cele uzuale din aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi de alţi fac­tori care nu sunt însă repetitivi, conform gru­pului. „Excluzând impactul acestor fac­tori, profitul operaţional ar fi fost în creştere uşoară faţă de anul precedent, subliniind astfel îmbunătăţirea constantă a rezul­tatelor operaţionale şi a fluxului de numerar“. Marja de profit a grupului se află în creştere faţă de primele trimestre ale anului, când scăzuse la un minim de aproape 12%.

Baza de clienţi a Telekom a continuat să scadă pe toate segmentele principale în trim. 3, conform datelor OTE: -1% pe voce fixă la 2,092 milioane, -7,2% pe internet fix la 1,068 mil. de contracte şi -6,9% pe TV, la 1,353 milioane.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO