Business Hi-Tech

Guerry, Nokia Romania: Cu ajutorul statului, sectorul IT&C poate crea mai multe locuri de munca

22.02.2009, 19:02 67

Industria IT&C din Romania are capacitatea de a mentine locurile de munca existente si chiar poate crea mai multe posturi decat alte sectoare de activitate daca va primi sprijinul Guvernului si al Ministerului Comunicatiilor, este de parere John Guerry, directorul general al Nokia Romania.

El s-a intalnit saptamana trecuta cu ministrul comunicatiilor, Gabriel Sandu, pentru a discuta posibilitatile de colaborare dintre Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, si statul roman.
Guerry s-a aratat interesat de dezvoltarea unui parteneriat cu Ministerului Comunicatiilor pentru sustinerea investitiilor pe care grupul finlandez le are in vedere in Romania, potrivit Mediafax.
"In contextul interesului Nokia de a investi in Romania, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a solicitat Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii cifrele de scolarizare in specializarile Posta, IT si Comunicatii la nivel universistar si preuniversitar, in vederea crearii unui parteneriat intre cele doua ministere pentru pregatirea de specialisti in domeniu in concordanta cu cerintele pietei", au declarat oficialii MCSI. Reprezentantul Nokia s-a mai intalnit si cu liderul PSD, Mircea Geoana, care sustine ca este crucial ca Romania sa ofere facilitati companiilor multinationale in contextul economic actual.
"Este foarte important ca Romania sa isi pastreze atractivitatea pentru aceste companii transnationale. Este esential ca noi sa putem sa acordam sprijinul necesar celor de la Nokia pentru drumul expres care leaga Jibou de Cluj, sa dam celor de la Ford drumul expres care leaga Craiova de Pitesti, adica sa cream conditiile necesare pentru pastrarea locurilor de munca", a declarat Geoana.
"In prezent, ne aflam intr-o competitie acerba cu alte tari din Europa si din lume, pentru ca aceste companii transnationale, cum ar fi Ford, Nokia, Renault si alte mari companii prezente in Romania, se afla intr-o faza de restrangere de activitate la nivel global", a adaugat liderul PSD.
Acesta a mai precizat ca Guerry s-a aratat interesat de dezvoltarea segmentului de infrastructura, dar si de alte masuri care pot contribui la pregatirea si calificarea profesionala a fortei de munca.
Geoana a mai spus ca Nokia a angajat peste 1.600 de romani in actuala configuratie si ca, in conditiile in care vor fi asigurate conditiile de stimulare si sprijinire a infrastructurii din zona, ar putea sa isi atinga obiectivul de peste 3.500 de salariati.
Nokia a demarat o investitie de 60 mil. euro intr-o unitate de productie in localitatea Jucu din judetul Cluj in 2007. Fabrica si-a inceput activitatea in februarie 2008 si a produs zece milioane de telefoane in primele opt luni ale anului trecut.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO