Business Hi-Tech

Hartile digitale orienteaza afacerile Geo

17.03.2006, 00:00 19

Compania romano-britanica Geo Strategies, specializata in realizarea de harti digitale si sisteme geografice informatice (GIS), preconizeaza pentru acest an o crestere a investitiilor cu 30%. Estimarea se bazeaza pe faptului ca, in ultimii ani, compania a inregistrat cresteri importante ale cifrei de afaceri si ale profitului. Astfel, in 2005 compania a atins o cifra de afaceri de 450.000 de euro, mai mare cu 28% fata de 2004.

"Sumele investite anual s-au indreptat spre dezvoltarea produselor existente. In ultima perioada am dezvoltat o gama noua de produse orientate spre nevoile pietei. Eforturile noastre s-au indreptat in principal spre oferirea de solutii pentru monitorizarea de flote cu ajutorul GPS. In acest an, Geo Strategies intentioneaza sa dezvolte noi categorii de produse prin intermediul parteneriatului incheiat cu NAVTEQ, lider mondial in furnizarea de date si solutii pentru sisteme de navigatie. Anul trecut am realizat impreuna un proiect de imbunatatire a preciziei hartii digitale pentru Romania, in special pentru drumurile europene si nationale si in interiorul marilor orase", a declarat pentru ZF Transilvania Gabriel Antinie, director general al Geo Strategies.

Potrivit acestuia, compania are aproximativ 60% din cota de piata in Romania, din punctul de vedere al produselor cartografice.

"Tinta noastra este reprezentata atat de sectorul public, cat si de cel privat. Acest lucru inseamna foarte mult in conditiile in care numarul competitorilor a crescut si exista 7-8 firme care se adreseaza aceluiasi segment ca si noi", a spus Antinie.

In prezent, Geo Strategies dezvolta sisteme mobile de localizare pentru sisteme de comunicatie si, in acelasi timp, ofera cursuri de instruire in utilizarea sistemelor GIS si a hartilor digitale. Baza de clienti a companiei cuprinde peste 400 de organizatii, atat din sectorul privat, cat si din cel public, cuprinse in 21 de piete verticale. "Pana acum ne-am adresat in special companiilor din sectorul privat, aceasta orientare fiind bazata pe faptul ca acestea sunt indeosebi companii multinationale care au un circuit decizional mai rapid, sunt mai flexibile si mai interesate in a utiliza inalta tehnologie.

Compania Geo Strategies, infiintata in 1993 de catre Daniela Florea si Bill Metcalf, are sediul in Sibiu si numara 30 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO