Business Hi-Tech

Hat Romania: mobile ne-au adus aproape 20 mil. euro in 2004

26.01.2005, 00:00 19

Hat Romania, unic distribuitor al telefoanelor mobile Samsung pe piata locala, si-a intarit prezenta pe piata locala si a ajuns la o cifra de afaceri de aproape 20 de milioane de euro anul trecut, reusind dublarea cotei de piata dupa doi ani de cand a devenit partener al producatorului sud-coreean.
Piata locala de telefoane mobile a fost estimata de compania americana de analiza a pietelor International Data Corp. (IDC) la 179 de milioane de euro in 2004. Un studiu independent privind privindipalii jucatori de pe aceasta piata nu exista, iar clasamentul primelor branduri in Romania este unul dintre cele mai pazite secrete din industrie. Specialistii sunt insa de acord ca Nokia ramane lider si in romania.
"Performantele Hat sunt peste asteptari daca ne gandim ca Samsung nu are in portofoliu telefoane low-end, care raman in continuare cele mai cautate pe piata romaneasca", a declarat pentru ZF Doru Oraselu, marketing manager al Hat. Cresterea vanzarilor este pusa de companie pe seama largirii portofoliului de terminale middle si high-end. Hat a lansat pe parcursul lui 2004 14 modele noi de telefoane. "Pe segmentul premium si la telefoane care au camera foto digitala incorporata suntem lideri de piata", a apreciat Joseph Kim, director telecom in cadrul Samsung Austria.
Anul trecut, compania a lansat si portalul www.samsungmobile.ro, pe care pot fi gasite informatii despre modelele de telefoane mobile care sunt aduse in Romania.
Politica de extindere a portofoliului si de lansare de modele noi pe masura ce asteptarile utilizatorilor cresc va continua si in 2005. Anul acesta , pana in vara, Hat va lansa pe piata locala mai bine de opt modele noi de telefoane Samsung. Unul din noile telefoane urmeaza sa ajunga pe piata locala in februarie, au anuntat oficialii Hat. SGH-D500, primul care include tehnologia de conectare wireless Bluetooth, are camera digitala de 1,3 megapixeli, memorie interna de 80 MB, iar ecranul color, cu cristale lichide, are o diagonala de aproape cinci centimetri.
Hat Romania a fost infiintata in 1999, ca parte a grupului Hat International, care are operatiuni in India, Polonia, Africa de Sud, Grecia, Israel, Bulgaria si Romania. Compania distribuia la inceput pe piata locala telefoanele Mitshubishi. "Samsung a selectat Hat ca partener in Romania tocmai datorita contactelor formate in acea perioada", a estimat Doru Oraselu, marketing manager al Hat.
Compania a inceput in urma cu doi ani sa distribuie telefoanele mobile ale producatorului sud-coreean. La inceputul anului trecut, conducerea Hat estima ca la finalul lui 2003 compania ajunsese deja la o cota de piata de 7 procente in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO