Business Hi-Tech

HP ar putea concedia până la 25.000 de angajaţi, 8% din total, pentru a reduce costurile

 HP ar putea concedia până la 25.000 de angajaţi, 8% din total, pentru a reduce costurile

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

18.05.2012, 14:07 520

Hewlett-Packard (HP) ar putea concedia până la 25.000 de angajaţi, reprezentând 8% din personalul companiei, pentru a reduce costurile în contextul scăderii cererii pentru computere şi servicii IT, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

Sunt vizaţi între 10.000 şi 15.000 de angajaţi de la divizia de servicii IT, unde profitabilitatea este în scădere, au afirmat sursele citate, precizând că planurile HP nu sunt finale şi ar putea fi modificate.

Directorul general al companiei, Meg Whitman, care a preluat în septembrie funcţia, este hotărâtă să revigoreze creşterea afacerilor HP. Ratarea acestui obiectiv a fost un factor determinant în demiterea predecesorului său, Leo Apotheker.

Vânzările de PC-uri ale HP, cel mai mare producător de computere şi imprimante, sunt în scădere din cauza popularităţii tot mai mari a tabletelor, iar compania nu a reuşit să se adapteze suficient de rapid la trendul din industrie de migrare spre cloud computing, care dezavantajează serviciile oferite de grup.

Analiştii estimau anterior că eliminarea a 18.000 locuri de muncă de la HP ar fi generat economii de circa 1,2 miliarde dolari.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Facebook Michael Thacker a refuzat să comenteze informaţiile.

Acţiunile HP au crescut joi la New York cu 3%, datorită apariţiei informaţiilor privind concedierile. HP a scăzut în acest an pe bursă cu 14%.

Compania are 324.600 de angajaţi, iar concedierile ar putea fi efectuate parţial prin oferirea unor pachete atractive de pensionare înainte de termen, potrivit surselor citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels